Termosøjle vs. termoelement pejs

May 18

Termosøjle vs. termoelement pejs

Termoelementer og thermopiles bruge principperne i thermoelectricity til at generere elektricitet ved at måle temperaturen. Disse enheder vises i talrige applikationer, herunder apparater såsom gaspejse og pejseindsatser. Forstå forskellene mellem en termosøjle og et termoelement pejs kræver en forståelse af forskellene mellem disse to enheder. Heldigvis, trods den videnskabelige kompleksiteten i thermopiles og termoelementer, du kan forstå deres grundlæggende formål gennem en kort beskrivelse.

Termoelement

Termoelementer dukkede første gang op efter opdagelsen af den termoelektriske effekt af Thomas Johann Seedbeck i 1821. Seedbeck opdagede, at et par af kryds mellem to ledninger lavet af forskellige metaller skaber spænding lig med temperaturforskellen mellem knudepunkterne. Dybest set, et termoelement består af to ledninger lavet af forskellige metaller i to steder. Varmen kommer ind i den ene ende, opdeler, rejser ned hver ledning separat, så rejoins. Når det rejoins, skaber det elektricitet. Spænding af elektriciteten, der giver en nøjagtig aflæsning af temperatur mellem enderne af enheden.

Termosøjle

En termosøjle består af andet end en række sammenkoblede termoelementer. Hver ekstra termoelement placeret i en termosøjle øger enhedens evne til at producere elektricitet. For eksempel, hvis et termoelement genererer to volt af elektricitet, og en termosøjle indeholder fire termoelementer, genererer det to volt af elektricitet pr. termoelement for i alt otte volt. Ud over at måle temperaturforskel og generere elektricitet, kan thermopiles registrere stråling i et miljø. Når det bruges til at måle temperaturer, skal thermopiles og termoelementer knyttes til en enhed, der omsætter spænding på ledningen til en temperaturmåling.

Forskellene

Tre forskelle tydelige mellem thermopiles og termoelementer. Mest indlysende indeholder thermopiles en række sammenkoblede termoelementer, hvilket betyder at teknisk set enhver enhed ved hjælp af thermopiles indeholder termoelementer. Mens både thermopiles og termoelementer give præcise temperaturmålinger, generere thermopiles mere elektricitet dermed, hvilket gør dem mere værdifulde i apparater, der bruger dem til at generere elektricitet, ikke for at læse temperaturen. Også, mens begge enheder registrerer stråling, thermopiles gøre så meget mere præcist, med en større grad af følsomhed.

I pejse

Gas ildsteder og pejs indsætter brug termoelementer og thermopiles primært til at generere elektricitet. Når aktiveret, genererer pilot i et gaskomfur varme, som rejser gennem et termoelement. Da varmen når det anden krydset af termoelement, genererer det elektrisk spænding. Pejsen bruger denne spænding for at åbne gas ventil, så gas til at flyde ud og starte en brand. Fordi thermopiles producere mere elektricitet end termoelementer, pejse med thermopiles kan oprette forbindelse til termostater til temperaturkontrol. Pejse med termoelementer mangler tilstrækkelig elektrisk strøm til dette.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com