Ting at plante i en have

October 21

Plantning en haven giver dig flere muligheder, når det kommer til at markere elementer i rummet. Før du vælger planter til at optage, skal du først beslutte, hvilken type af haven du vil gerne skabe--en grøntsag, blomst eller rock haven, f.eks. Når du har besluttet hvilken type af haven du er interesseret i at oprette, kan du vælge de typer af planter til at fylde den med.

Stauder

Hvis du søger for at skabe en lav-vedligeholdelse, visuelt tiltalende haven, men vælger stauder. Når etableret, tilbage disse blomster år efter år. Der findes flere typer af flerårige blomster og hvad du indarbejde i din værftet afhænger af din smag, samt det lys, som haven modtager. For eksempel, hvis du er plantning din have i et område, der modtager direkte sollys, overveje daylilies, black-eyed Susans, krysantemum og delphiniums. I en have, der modtager delvise sollys, skal du vælge planter, der kan tåle skygge, som Hostaer, koral klokker, blødende hjerte og lungwort.

Etårige planter

Hvis du er en gartner, der ikke ønsker at forpligte sig til en have fyldt med de samme planter år efter år, er årlig blomster det rigtige valg. Kaldet etårige planter, fordi de vare for bare et år, tilbyder de strålende farve og attraktive blomstrer. Som med stauder, overveje det lys, som din have modtager, når du vælger enårige, som nogle trives i fuld sol, mens andre foretrækker skyggen. Impatiens, voks begonia, wishbone blomst og sølv klokker vil tilføje farve til en skyggefuld blomsterbed. I et område, der modtager mere direkte sollys, petunias, zinnias, er Gerbera tusindfryd og dusty miller alle muligheder at overveje.

Prydbuske

Ud over årlige og flerårige blomster tilføje buske også interesse for en have. Blade og blomster af prydbuske og stedsegrønne buske allestedsnærværende farve skabe et attraktivt display og kan bruges som fundament planter i en have, der omfatter en række forskellige typer af blomster eller som en levende privatliv hegn. Hortensia, lilla og butterfly bush er alle løvfældende buske, der producerer prangende blomster og løv under deres vækstsæsoner, men dø tilbage i løbet af vinteren. Azalea og rhododendron producere farverige blomster og holly producerer lyse røde bær--alle tre er prydbuske, men tilføjer farve hele året, fordi de er alle broad-leafed evergreens.

Grøntsager

Selvom det kan kræver megen pleje og vedligeholdelse til at vokse en vellykket vegetabilske haven, kan plantning en være givende, som du høste fordelene af, hvad du har sået. Sat tanker i, hvad du ønsker at vokse. Ikke plante grøntsager, som du ikke har til hensigt at spise, som dermed er uøkonomisk; snarere, plante elementer, som du og din familie og venner vil nyde. Grøntsager til at overveje at medtage tomater, grønne bønner, gulerødder, salat, squash og kål.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com