Tips til at bygge en en Acre Stock Dam

March 14

Tips til at bygge en en Acre Stock Dam

Stock damme er bygget til vanding husdyr, vanding, fiskeri og svømning og tiltrække en bred vifte af vilde dyr og fugle. Damme støtte i forebyggelse af jorderosion og opretholdelse af landbrugsjord. Den normale størrelse af en bestand Dam er et til fem hektar. Stock damme tjener ofte det dobbelte formål at gården Dam og privat fiskedam. Tilbyder privat fiskeri på store lager damme kan give betydelige indtægter for egenskaben ejer. Ifølge Iowa Department of Natural Resources, gennemsnit Dam landbrugsejere 7.5 millioner dollars værd af indkomst årligt ved at give private fiskeri til lystfiskere i staten.

Placeringsvalget

Overveje jord variation hos enhver Dam site placering. Jorden skal have evnen til at holde vand i længere perioder. Sandjord eller kalksten er mindre end ideelt. En mere ler-baseret jord har fremragende væskeophobning. Mudrede lerjord er også ideel. Hvis området mangler rigelige jord, du har brug at købe jord og har det bragt til webstedet. Tætte jord, der måler to fod dybe er nødvendige for at opretholde et velfungerende one-acre stock pond system. Der er mulighed for at bruge en afsatte Dam fugemasse til at forsegle bunden af dammen, men dette kan være ganske dyrt på et stort vandområde. Du kan købe bentonit ler til en rimelig pris for at hjælpe forsegle bunden af en dam.

Dam og Cutoff skyttegrav

Hvis du bygger en dæmning, skal det være vandtæt med ingen nedsivning. Under opførelsen overveje en cutoff grøft 12 inches under dæmningen og konstrueret af uigennemtrængeligt materiale såsom en bituminøse konkrete membran, asfalt, hældte jord cement og stål. Bygge grøft på midterlinien af dæmningen og op hver abutment. Renden skal være mindst otte fod bred.

Spillway

Fremragende komprimering af materialer er nødvendige omkring spillway, hvilket betyder, at bringe i lerjord, hvis jorden er sandet eller kalksten. Du bør kompakt jord stramt omkring spillway at forhindre lækager. Hvis du er ved at opbygge dammen ved opstemning en naturlig fjeder, kan en afledningsmanøvre rør være nødvendigt fra spillway at tillade let overløb eller vedligeholdelse ved at stoppe op i spillway og udnytte omledning røret fra det naturlige foråret til at flyde kildevand ud ind til græsning eller et andet område for en begrænset tid. Du kan også vedhæfte en ventil til røret på spillway så vandet kan være shut off eller bakkes op til rengøring eller andre vedligeholdelse formål.

Beliggenhed

Gøre brug af det naturlige landskab ved at placere Dam nær træer, skråninger og buske. Lad ikke nogen farlige materialer såsom træstubbe, kampesten, rifter eller logfiler i dammen bunden. Opretholde en god størrelse kofanger zone af dyrkede, sod eller vegetation omkring dammen.

Vandkilde

Bring vand gennem en pumpe godt, forår, floder og vandløb. Når du bruger vandflow fra kilder, floder og vandløb som en kilde, Husk at indfødte fisk i sidste ende ender bebo dammen. Du bør planlægge hvordan disse indfødte fisk vil sameksistere med nogen købte fisk, som du har til hensigt at bestanden.

Dam dybde

Et acre stock damme har tendens til at gennemsnittet mellem 10 til 15 fod dybt ved dæmningen med varierende dybde i hele dammen, selv. Dam sider skal skråne hurtigt og nå frem til en pludselig dybde. Lavvandede sider tillader akvatisk ukrudtsbekæmpelse vækst at blive rigeligt hurtigt. Alle områder bør være et minimum af tre fødder dyb med noget mere overfladisk. Overveje strømpe en one-acre Dam med 20 planteædende fisk at holde akvatiske ukrudtet under kontrol. Græs karper er en ideel planteædende fisk valg for nogle stock damme, ifølge The Samuel Roberts ædle Foundation.

Husdyr adgang

Kontrollere husdyr adgang til dammen på alle tidspunkter for at begrænse skader på banker og omgivende vegetation. Vær især forsigtig med kvæg, da de er notorisk destruktive.

Tilladelser

Hente alle nødvendige tilladelser til at bygge en one-acre Dam forud for begyndelsen konstruktion. Damme består af vådområder kan kræve en tilladelse fra Army Corps of Engineers.

Strømpe dammen

Strømpe en gård Dam bør begynde i efteråret efter dammen er afsluttet. Stock kanal katte i efteråret, lager arkføderen fisk som blue gill og klumpfisk i efteråret og stock rovfisk som store mund bas i foråret. Kanal havkat er en god sport fisk til fiskeri. Som opportunistiske altædende konkurrere de ofte med aggressiv dam fisk såsom bas når de spiser de unge fisk sættefisk, så aldrig lagerfører mere end 50 kanal havkat pr acre.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com