Tips til en gammeldags have

September 25

Tips til en gammeldags have

Cole Porters første populære hit sang blev "The Old Fashioned Garden," med Sangtekster som pay romantisk hyldest til kys delt ved siden af en ydmyg shack midt i naturen-blomstrende floks, stokroser, violer, flakkende roser, morgenfruer og pierretters. Sangen indeholder nyttige tips til at skabe din egen gammeldags cottage garden med en pjusket virvar af lyse blomster og pirrende aroma.

Senge

Skønt sommerhus haven design er normalt uformelle, ikke springe planlægning og bed forberedelse. Vælg en placering--normalt lige uden for døren- og form for du haven. Fjerne alle græs og ukrudt, så indtil jorden dybt. Fjern alle sten eller konstruktion debris, som nogen måske har begravet i nærheden af din house foundation. Tilføje kompost og andre jord ændringer som sand eller sphagnum at sikre god dræning og frugtbarhed. Målet er for dit sommerhus haveplanter til at trives i tætte beplantninger i mange år. Side-kjole dine planter med flere kompost og en lille mængde af organisk gødning hvert år. Vælg en uformel kantning materiale såsom floden sten eller gamle mursten til at adskille sengen fra din plæne.

Duft

Når du vælger gammeldags blomsterarter, fokusere på duft. Mange moderne hybrider er avlet til udseende eller bloom varighed men har mistet denne søde traditionelle blomsterhave lugt. Gamle roser, eller som Cole Porter kaldte dem i sin sang, eglantines, omfatter de duftende vidtløftige roser som Damask rose eller Rugosa roserne, der producerer flavorful hofter bruges til te eller marmelade. Liljekonval, phlox, pæoner, syrener og jasmin er alle duftende komponenter af den gammeldags have.

Grøntsager og urter

Den tidlige cottage garden fik sin start med homesteaders eller forpagtere, der voksede et virvar af grøntsager og urter udenfor dørene køkken, ifølge Colorado State University Extension Service. Tidlig blomst valg var baseret på kulinariske behov snarere end æstetik. Blande sig arvestykke, open-bestøvning grøntsager med dine blomster, og udforske blomstrende urter egnet til te eller madlavning. Bee balm er en cottage garden klassiske lyse blomstrer og te, mens nasturtiums og Hjulkrone er gammeldags spiselige blomster, der kan kvikke op en salat eller et glas saftevand.

Bugs og væsner

Bier, sommerfugle og sangfugle, samt venlige tudser, er alle en del af glæde for en cottage garden. Gammeldags duftende blomst sorter vil tiltrække sommerfugle, bier og kolibrier, så undgå at bruge kemiske pesticider, der kan skade venlige bugs. Tilføje en birdbath og nogle høje arter som syrener eller solsikker at give sangfugle en nærliggende aborre. Halv en brækket urtepotte vendt op og ned vil gøre en Velkommen hjem for en haven tudse.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com