Tips til en vellykket have

March 28

Tips til en vellykket have

En vellykket have fortsat er attraktive og produktive for hele vækstsæsonen, uanset om du dyrker grøntsager eller blomster. At sikre succes begynder før du selv plante sengen og fortsætter indtil udgangen af sæsonen havearbejde. En lille smule planlægning, før du bryde jorden giver dine planter den bedste chance på sæson-lang succes.

Beliggenhed

Planter har forskellige behov, så vælge en plantning placering, der henvender sig til disse behov hjælper med at sikre succes i din have. Vælg en seng, der giver tilstrækkelig sollys i beløbet for plantesort. Dyrke planter med lignende lys, vand og jord behov i samme seng til at sikre alle dine haven valg vokse godt. De fleste planter kan ikke tåle klæg jord, så undgå senge, der indsamler stående vand efter regn eller vanding.

Ændring af jord

Etablerede senge har typisk løs jord, der er rig på organisk materiale. Nye senge eller dem med dårlig jord fordel fra tilsætning af kompost før plantning. Kompost tilføjer organisk materiale og hjælper med at løsne jorden, hvilke sørger for bedre afvanding. En anvendelse af gødning før du plante sikrer, at planterne har en næringsrig jord at etablere i. Nye senge kræver en jord pH test til bestemmelse af kalk og svovl indholdet i jorden. Lime eller svovl ændringsforslag kan være nødvendigt at bringe jorden til den rette pH niveau for din valgte planter.

Plante korrekt

Planter ser ofte sparsom når første sæt til en haven seng, men de spredt ud og udfylde de tomme pladser hurtigt. Følg afstand anbefalinger anført på plante labels i stedet for over plantning til at oprette en fyldigere have hurtigere. Når du over planter, planter i sidste ende vokser alt for tæt sammen. Dette forårsager stress som planter konkurrere om næringsstoffer, vand og sollys i for lille et område.

Kunstvanding

Bestemme kunstvanding behov af planter og udvikle en kunstvanding metode før udplantning i haven. De fleste planter kræver cirka en tomme af vand pr. uge. Automatisk drypvanding kunstvanding linjer lagt før du plante sikre haven altid modtager tilstrækkeligt vand. Hvis du foretrækker at aflevere vand, gøre det i morgen, så fugt siver ned i jorden, før det har en chance for at fordampe i varmen i dag. Når vanding, anvende vand i bunden af planter i modsætning til overhead. Overhead vanding fører til våde blade, som er mere udsat for sygdom problemer.

Skadedyr og ukrudt

Ukrudt er tiltrukket af den næringsrige jord i en garden bed. Trække små ukrudt i hånden, så snart du opdager dem, så de ikke går til frø og tage over sengen. En 2 - til 3-tommer barkflis lag undertrykker ukrudt og forbedrer fugt i jorden. Undersøge planter for pest problemer ugentligt. Bladlus, eksempelvis feed på undersiden af plante blade, dræne sap fra planterne. Behandling af pest problemer umiddelbart forhindrer plante skader og død.

Generel vedligeholdelse

Vedligeholdelse behov varierer mellem planterne. De fleste planter gavn fra en anden befrugtning på midseason at genopbygge næringsstofferne i jorden og foder vækst gennem slutningen af sommeren. Blomstrende planter kræver typisk deadheading som deres blomster visner. At deadhead, knivspids off gamle har brugt blomster før de danne frø. At fjerne blomsterne forbedrer udseendet af planten og giver mulighed for anlægget til at bruge energi på ny blomst produktion i stedet for frø dannelse. Nogle planter kræver mere grundig beskæring på midseason. Trimning tilbage planter som pelargonier ved halv deres højde tilskynder en ny flush af vækst.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com