Tips til plantning grøntsager i Oregon

March 30

Tips til plantning grøntsager i Oregon

Voksende din egen grøntsager er en sund måde at supplere din mad kilder uden at sætte dig i risiko for at indtage pesticider og andre skadelige kemikalier, der kan findes i kommercielt producerede grøntsager. Hvis du bor i staten Oregon, er plantning grøntsager og dyrkning af dem let opnåeligt på grund af den rige jord og ideelle vækstsæsoner.

Zoner og jordkvalitet

Staten Oregon er hjemsted for en række voksende zoner, ifølge USDA hårdførhed zone kort. Så det er nødvendigt at afgøre, hvilken zone, du befinder dig i før du begynder din have. Vælg et sted i din værftet, får mindst seks timers direkte sollys i løbet af dagen, og bruge en rorpind at skrue op for jorden, i, som du ønsker at plante dine grøntsager. Forberede din jord til dyrkning i Oregon kræver omhyggelig vurdering af din jord tilth, som er evnen til at bevare fugt og næringsstoffer. Grave flere skyttegrave af omkring en mund dybt af en fod bred, i rækker på havestykket. Oprette en mund-høj pukkel af kompost-rige jord inden for hver grøft, og sørg for at gøre hver pukkel af jord strække så længe som den grøft, hvor det er placeret. Disse pukler vil tjene som en forhøjet højen, hvor du vil plante dine grøntsager. Dette vil ikke kun forbedre jordbundens evne til at holde vand, men det vil også hjælpe det varme hurtigere i solen, som er nødvendige for vegetabilske vækst.

Sol-elskende grøntsager

Arrangere din køkkenhave på en måde, der er til gavn for væksten af dine afgrøder. Dette betyder plantning din sol-tolerant grøntsager i del af haven, der får de mest direkte sollys. Nogle eksempler på Sol-elskende grøntsager, som du kan plante i Oregon omfatter majs, snap ærter, agurker og broccoli. Plantning en række af corn ned i midten af haven vil adskille din skygge-tolerant planter fra solen-blomstrende dem.

Kolde-Tolerant grøntsager

Plantning mere skygge trives grøntsagerne i de koldere dele af din have er en ideel måde at opnå en sund harvest. Grøntsager som aubergine, kål, rosenkål, asparges og chard godt i skyggen og producere grøntsager selv senere i vækstsæsonen afhængigt af den region, hvor du er plantning grøntsager i Oregon. Dyrke grøntsager som asparges i en dybere grøft, og holde området dybt gennemblødt, som asparges kræver en masse fugt til at vokse ordentligt.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com