Tips til små grøntsagsfrø plantning

December 19

Tips til små grøntsagsfrø plantning

Dyrke grøntsager i hjemmet er en givende, lave omkostninger, lav vedligeholdelse måde at nyde hjemmelavet, friske grøntsager i armslængde. Dyrke grøntsager fra frø indebærer en mere betydelig tid og kræfter investering end plantning transplantationer. Den bedste måde at beskytte disse investeringer er at arm dig selv med beplantning og langsigtet pleje teknikker, der vil øge dine chancer for succes vegetabilske vækst på hjem.

Frø udvalg

Den første overvejelse at gøre når du vælger frø til at vokse i en køkkenhave er selvfølgelig, hvilke typer af grøntsager, du ønsker at vokse. Grøntsagsfrø er tilgængelige fra havearbejde butikker, postordre tjenester eller online-butikker. Det er muligt at gemme frø høstet fra den foregående sæson høst og genplante dem, men eksperter på Iowa State University anbefale at købe nye frø i stedet. På grund af krydsbestøvning blandt hybrid grøntsagssorter gemt vegetabilske planter dyrket fra frø producere færre og ringere kvalitet grøntsager. Frø leverandører behandle også kemisk deres frø før frøene går til markedet for at beskytte dem mod kontraherende sygdomme.

Såningen frø

En vigtig tommelfingerregel, når såningen grøntsager frø er at plante flere frø end du rent faktisk vil vokse, bare for at tage højde for frø, der ikke bliver korrekt spire. Frø kan enten være udsendt i hånden eller plantet i organiseret rækker. Plante frø i en dybde omkring tre til fire gange tykkelsen af frø. Dette vil sikre, at frøet er dyb nok til at skabe god rod strukturer og at anlægget ikke vil dø, før det når overfladen. Hvis du starter din køkkenhave i efteråret, plante frøene dybere, end du ville, når plantning på andre tidspunkter af året for at tage højde for de hurtigere udtørring af jorden i den varme sæson.

Haven Layout

Design af din køkkenhave indvirker på frø plantning teknik. Plantning frø i lige rækker--"lige række furer"--er ikke så pladsbesparende som andre layouts, men det gør insekt kontrol og høst lettere. Wide-række plantning, eller broadcasting mange frø over et bredt område, producerer større vegetabilske udbyttet ved hjælp af en mindre mængde af haverum. Kvadrat-foot havearbejde, kan dividere køkkenhaven i 1-mund-ved-1-foot firkanter, være en meget pladsbesparende metode til frø distribution. Hver kvadrat er for én bestemt type af vegetabilsk planten så du kan plante flere frø i en firkant, anvendes til mindre vegetabilske planter og færre frø i et kvadrat, der er reserveret til planter, der vil vokse sig større.

Indendørs spireevne

Et alternativ til såningen frø uden for er at spire planter indendørs, under kontrollerede forhold, og transplantation de unge planter, når de har spiret. Spiring processer afhængige stærkt af den nøjagtige type af planter du starter, men for det meste, indendørs spireevne indebærer plantning frø i en jord-mindre, tørv-lignende eller andre vækstmedium og at give dem nok lys til at spire. Placere den voksende container på et vindue eller andre naturlige lyskilde foretrækkes; Hvis ingen er tilgængelige, skal du bruge kunstige vokse lyser.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com