Tøjvask Tips for energibesparelser

April 23

Tøjvask Tips for energibesparelser

Hverdagsopgaver som vask beskidte vasketøj tegne en stor mængde energi. Ændre den måde du gør dit vasketøj reducerer din samlede energiforbrug, hvilket resulterer i lavere regninger hver måned. Reduceret energiforbrug i vaskerum kræver ikke en masse ekstra arbejde men betaler sig for din bankkonto og miljøet.

Fylde vaskemaskinen

En vaskemaskine, der ikke er fuldstændig spild af både energi og vand. Vent, indtil du har en fuld belastning af vasketøj, før du starter cyklussen, så du kører vaskemaskinen sjældnere. Hvis du har en belastning, som du har brug for at vaske, men ikke nok til at fylde vaskemaskinen, justere vandstanden så du kan i det mindste spare på vandet. I nogle tilfælde kan du være i stand til at kombinere nogle af dine bunker at gøre en større belastning. For eksempel, hvis du adskille normalt hvert familiemedlem tøj i separate laster, prøv kombinere alles hvide eller darks at gøre en tilstrækkelig stor belastning at vaske. Undgå at overfylde maskinen, som du derefter kan have tøj, der ikke får ren.

Ændre indstillingerne for

Den måde du vasker tøjet påvirker energiforbruget, uanset om du har en fuld belastning eller ej. Ud over justering af belastning størrelsen, skal du foretage ændringer til længden af vask cyklus. Din maskine skal tilbyde forskellige cyklus længder. Når det er muligt, gå med den korteste vask så maskinen kører mindre. Hvis tøjet er særligt snavset, prøve at fylde maskinen og at lade tøjet lægges i blød før faktisk kører gennem cyklus at løsne snavs. Vælg det laveste vandtemperatur indstilling mulige. Et rengøringsmiddel, der er lavet specielt til vaske tøj på de kolde omgivelser kan hjælpe tøjet får ren bedre i lavere temperaturer.

Vedligeholde udstyr

Udstyr, der er ordentligt vedligeholdt kører mere effektivt for lavere energiforbrug. Holde din vaskemaskine og tørretumbler ren. Fjern lint i tørretumbleren efter hver belastning, så det kan tørre på peak effektivitet. Hvis du bemærker en af maskinerne ikke fungerer godt, få det tjekket ud af en professionel til at bestemme, hvis reparationer skal gøres. Når din vaskemaskine eller tørretumbler bliver for gammel, vælge den mest energi-effektive model du har råd til.

Reducere tørretid

Efterlader tøjet i tørretumbleren for lange perioder øger energiforbruget og undertiden tilføjer slid til dit tøj. Hvis du har adgang til en tørresnor eller tørring stativer, bruge disse til luft tørre tøj. Selv delvist skærer linje tørring af tøj ned på samlede energiforbrug. Efter linje tørring af tøj, placere dem i tørretumbler til at blødgøre stoffet. Hvis du vil tørre belastning helt i tørretumbleren, sæt den i en kortere periode. Tage ud tøj, så snart de får tørre i stedet for at lade den tørretumbler køre gennem hele cyklussen.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com