Tomat plante skadedyr i Florida

October 1

Tomat plante skadedyr i Florida

Tomater, de mest almindeligt dyrket grøntsag i hjemmet haven er under angreb af en bred vifte af vegetabilske haven skadedyr. Året rundt havearbejde er muligt i vejret i Florida, hvilket betyder, at tomat plante skadedyr også trives året rundt, fastholder University of Floridas Institut for fødevarer og landbrugs Sciences (IFAS) forlængelse. Filtypenavnet IFAS rapporterer, at vintertemperaturer ikke får koldt nok til at formindske det samlede antal skadedyr at pest Florida-dyrket tomater. En række pesticider fjerne tomat plante skadedyr, men der er ofte ingen trøst til gartneren, der opdager hende en gang sund tomatplanter forvandlet til en bunke af døde, syge eller udviser vegetation natten over.

Whiteflies

Whiteflies er varme-kærlige, små insekter, der suger saft fra tomat plantevæv. Dette fører til visne planter, hæmmet i deres vækst eller død af en tomatplante. Whiteflies udskiller honningdug, en klæbrig substans, der dækker blade, stængler og frugten af planten. En sort, sodede skimmel ofte vokser på honningdug. Den mugne stof dækker blade og stilke af anlægget, blokere sollys og forhindrer fotosyntese. Fotosyntese er en proces, hvor planter bruge energi fra sollys til at skabe næringsstoffer er nødvendige for vækst. Hvis sodede skimmel vokser på tomaterne, bliver de uspiselig. Whiteflies også bære sygdomme og sprede hurtigt dem overalt i en have.

Hornworms

Tomat hornworms er en af de mest almindelige og let genkendelige tomat plante skadedyr. Hornworms vokse op til 4 inches lang, er grøn i farven og har en skarp, brun horn ligger på deres bagende. Deres farve hjælper dem blande ind i planten som Skjul under sin løv i dagtimerne. Hornworms kan fratage en hele anlægget af dens løv og nyligt spirende frugt i en nat. Fordi Floridian's kan dyrke tomater året rundt, hornworms har en kontinuerlig fødevareforsyning og befolkninger ikke falde.

Leafminers

Leafminers er larver af en række forskellige møl, biller og fluer. Året rundt Florida vækstsæsonen giver løbende husly, ynglepladser og føde for disse have skadedyr. Efter voksne lægger æg på bladene, rugeæg larver tunnel ind i bladene. Tunnelerne skabe hvid eller gennemsigtig bølgede linjer i hele blade væv. Skader på anlægget er mest kosmetisk, men i alvorlige tilfælde blad minearbejdere kan dræbe tomatplante.

Loopers

Loopers er små, grønlig-brun larver, som arch deres rygge, når de bevæger. Voksen loopers graver sig ned i tomater. Looper larver foder på de nederste blade af planten. De kan dræbe frøbedsplanter og stunt plantens vækst. Floridas året rundt varmt vejr og vækstsæson tillade looper befolkninger til at trives.

Cutworms

Cutworms, formen larver af møl, er en af de mest almindelige vegetabilske haven skadedyr. De æder stængel af planten på jorden. Beskadiget planter ligne de blev skåret til jordoverfladen med en kniv. 1 ½ til 2 - tommer lange, grå-brun orme skjule i den varme jord omkring tomatplanter, ifølge University of Florida forlængelse. De har enten pletter eller striber langs deres organer og spole når forstyrret.

Muldvarp fårekyllinger

Muldvarp fårekyllinger lever af blade, stængler og rødder af tomatplanter i løbet af natten timer. University of Florida udvidelse advarer, at muldvarpen fårekyllinger kan trække lille plante i tunneler de oprette under jorden. Den tunneling også frigiver planter, forårsager dem til at visne og tørre. Muldvarp fårekyllinger er brun og har store hoveder. Fordi Floridas året rundt varmt vejr holder jordtemperaturer over frysepunktet, fryser muldvarp cricket befolkninger ikke dræbt af vinteren.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com