Tomat Rot & havearbejde

November 14

Tomat blossom ende rot er en lidelse, der forårsager tomat frugter til at rådne på anlægget. Gartnere kan reducere blossom ende rot skader og forbedre kvaliteten af tomat frugt ved at følge flere kulturelle praksis.

Identifikation

Tomat blossom ende rot vises som en brunlig, udtørrede spot på udvikle frugt. Stedet udvider sig og vokser, efterhånden som sygdommen skrider frem, danner en sunkne, sværtede område, der kan dække hele den nederste halvdel af tomat. Til sidst vokser sort mug inde i læsionen, ødelægge frugt. Gartnere kan miste så meget som 50 procent af deres afgrøder afhængigt af sværhedsgraden af udbruddet, ifølge Ohio State University forlængelse.

Årsager

Blossom ende rot er en fysiologisk sygdom forårsaget af mangel på calcium. Eventuelle uregelmæssigheder i plantens vandforsyning, for meget eller for lidt vand, beskadiget rødder eller tør jord kan føre til en calciummangel.

Forebyggelse/løsning

Gartnere forhindre blossom ende rot ved at give tomatplanter ca 1,5 inches af vand hver uge i vækstsæsonen, ved at stille passende beløb af en nitrogen-baseret gødning og ved at sprøjte planterne med en supplerende calcium løsning. De holde jordens pH-værdi omkring 6,5 ved at tilføje kalk i jorden, der hjælper planten til at optage kalk.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com