Tomatplante blade med sorte pletter

November 17

Tomatplante blade med sorte pletter

Tomater er en af de mest populære grøntsager for hjemmet gartner. Generelt let at dyrke, tomatplanter kan vise sig ganske frugtbare når alt går godt. Der opstår problemer, når opstår skadedyr, jordbundsproblemer eller ugunstige vejrforhold. Et problem der opstår i cool, våde betingelser er tidlige blys, som forårsager sorte pletter på blade der snart efter falder ud. Behandlinger og preventatives, men er tilgængelige.

Tidlig Blight (Alternaria Solani)

Colorado State University udvidelse viser, at normalt udseende af sorte pletter på tomat plante blade er resultatet af svampen Alternaria solani. Virkningerne af svampen forårsager "tidlig blight," en almindelig tilstand i perioder med generøse regn og køligere temperaturer, som tidligt forår. Tidlig blight resulterer i bladtab, da de sort-plettede blade bliver gule og falder af. Tomaterne kan blive solbrændt, hvis alt for mange sol-afskærmning blade er tabt.

Tidlige skimmel symptomer

University of Maine kooperative udvidelse beskriver den klassiske tidligt blight symptom som udseendet af sorte eller mørke brune pletter af op til 1/2 tomme; disse steder er sammensat af koncentriske cirkler. Forpester vises først på de ældre blade, som er lavere på stilken. Andre symptomer omfatter plante død på sætteplante fase (kaldet "dæmpning off"), rådnende af tomat, sig selv og krave rot, som er en død af stammen på jordoverfladen.

Behandling af tidlige Blight

Texas A & M landbrugs udvidelse Service anbefaler behandling af tidlige blight med fungicid Daconil så snart frugten sætter og derefter hver en til to uger i hele vækstsæsonen. Derimod rådgiver Colorado State udvidelse blot afstøvning de resterende sunde blade med svovl efter fjernelse og bortskaffelse af alle syge blade. Som Utah State University's Cooperative udvidelse påpeger, kræver anvendelsen af fungicid omhyggelig opmærksomhed på længden af tid mellem ansøgning og høst. En fungicid etiket Angiver hvor mange dage til at vente på høst efter anvender produktet.

Plantning for at undgå tidlig Blight

Texas A & M angiver, at ved hjælp af højbede for tomater vil hjælpe med at forhindre tidligt blys, som hævet bed setup giver tilstrækkelig dræning. Position planter med tilstrækkelig plads til luftstrøm over jorden så godt som overdreven fugt på bladene kan bidrage til betingelser Alternaria solani foretrækker. Vand dine tomater i tidligt om morgenen til at levere masser af luft-tørring tid før mørkets frembruds køligere temperaturer. Tillad jord tørre før vanding igen.

Forebyggelse af tilbagevendende infektion

"Sanitet er den bedste kontrol," bemærker Colorado State forlængelse. Fjerne alle dele af de inficerede anlæg er afgørende. Bemærk, at i de værste tilfælde, stilke og tomater, sig kunne være inficeret samt. Svampen overlever en kold vinter, så bortskaffelse af inficerede materiale er nøglen. Tomater skal plantes i en anden haven placering det følgende år. Når vanding, undgå blade, lede vand direkte på jorden.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com