Tomatplanter med gule & krøllede blade

September 26

Tomatplanter med gule & krøllede blade

Tomater er en af de mest populære afgrøder i hjemmet haver i hele USA. Mens tomat havearbejde er populære, er planterne modtagelige for en række sygdomme og lidelser. Skadedyrsangreb, virussygdomme og svampesygdomme alle bidrage til udviklingen af gulfarvning og krøllede blade på tomatplanter. For at behandle sygdomme, er det bedst at registrere symptomerne og kontakte den lokale landbrugs udvidelse kontor for at fastslå den nøjagtige årsag til symptomerne.

Sukkerroer Armyworm

Et angreb af sukkerroer armyworms på tomatplanter kan forårsage gul, curling blade, ifølge webstedet Aggie havebrug. Larver af sukkerroer armyworm foder på tomat løv. Sukkerroer armyworm larver er lime-grøn med vandrette striber langs kroppen. Larverne gruppe sammen og spise omkring det ydre lag af bladene. Larver foder også på undersiden af bladene. Den ældre caterpillar feed alene, spise alle blade off flere tomatplanter i haven. Disse insekter, også kendt som fall armyworms, inficerer oftest planterne i sensommeren eller tidlige efterår, ifølge Alabama Cooperative Extension System. Behandle inficerede planter med insekticider på daggry eller skumring Hvornår skadedyr er mest aktive. Kontakt den lokale landbrugs udvidelse office for at afgøre, hvilke insekticider fungerer bedst i dit område.

Tidlig Blight

Svampen Alternaria solani årsager almindeligt en svampesygdom, der er kendt som tidlige blight sygdom. De nederste blade på tomatplante ofte bliver gule og falder af, ifølge Iowa State University. Som tidlige blight sygdom fremskridt begynder bladene at danne mørke brun, skællende pletter. Blade inficeret med brune pletter derefter drej til gul og tørre op. Ved behandling af tidlig blight, høste alle moden frugt hurtigt for at forhindre spredning af sygdommen til andre planter. Behandle en plante med tidlig blight ved at udnytte et lokalt godkendt fungicid. Vand tomatplanter på jord-niveau for at undgå våde blade. Fjern eventuelle faldt blade og plante vragrester fra omkring tomatplanter for at forhindre spredning af tidlige blight.

Tomat spottet visnesyge

Tomat spottet visnesyge er en anden sandsynlig årsag til gul, curling blade. Denne sygdom, forårsaget af en virus, inficerer også frugterne af tomatplante, ifølge Iowa State University. Planter inficeret med tomat spottet visnesyge er typisk forkrøblede. Bladene bliver gule og begynder at krølle op med lilla misfarvninger på tips. Tomatbronzetopvirus er typisk spredt af små, grønlig-brun insekter kaldet thirps. Tomater er almindeligt smittet i drivhuset. Virus management i tomater er vanskeligt. For at beskytte mod en tomat spottet visnesyge, certificeret kun Køb virus-fri planter. Fjerne en plante inficeret med tomat spottet visnesyge på de første tegn på skadedyrsangreb.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com