Tomatplanter med gule visne blade

December 12

Tomatplanter med gule visne blade

Døende blade forudsige udgangen af produktion for hjem gartnere hvis planter giver friske tomater til den køkken/alrum. Tomater har brug for masser af sollys og luft omløb; de skal nok - men ikke for meget - vand og varme. Hvis du har været møde disse krav og har dyrket tomater med succes i de foregående år, kan de gule og tilintetgørende blade have mere alvorlige årsager.

Rod knude Nematode

Rod knude nematoder er parasitiske rundorm, der invaderer tomat rødder og gengiver i et hurtigere tempo, lægge æg i rødderne, som svulme i galls eller "knob." Unge nematoder feed på rødder, indtil de kan migrere til nye rødder til modne og lægge flere æg. Hævede rødder er ikke fodre tomatplante ordentligt, resulterer i blad visnesyge og klorose eller blad gulning. Skader er ofte dødelig med den tid, skadedyr er opdaget; angrebne planter skal destrueres. Kemiske pesticider kaldes nematocider og biologisk kontrol kan hjælpe med at rense jorden hvor rod knude nematoder har blomstret. Alle planter skal være trukket i slutningen af sæsonen og den haven venstre "ren braklægning" indtil det følgende forår. Plantning nematode-resistente tomatsorter den følgende sæson vil benægte enhver resterende nematoder steder at udbrede.

Fusarium og Verticillium visnen

Tomater og andre solenaceous afgrøder som kartofler, peber og aubergine er modtagelige for infektion med Fusarium oxysporum, Verticillium albo-atrum og V. dahliae svampe. Fusarium visnesyge begynder som en lille hængende af yderbladene og skrider frem som indre blade på de lavere dele af planten bliver gule og dø. Sygdommen kan begynde med en enkelt gren eller kun én side af anlægget. Verticillium visnesyge begynder i bunden af anlægget som forlader gule og visner; læsioner forårsaget af svampe starter på blad tips og drev indad i en V-form. Angrebne planter skal destrueres. Ingen andre solenaceous afgrøder kan vokse i området i flere sæsoner; Ohio State University anbefaler en periode på 4 til 6 år. Derefter skal kun resistente sorter med VF, V eller F i deres hybrid navne plantes.

Tidlig Blight

Tomat tidlige blight overføres mellem solenaceous afgrøder af Alternaria solani svamp og begynder kort efter frugt har sat. Sygdommen begynder på nedre blade med brune pletter, der vokser i koncentriske cirkler. Blad til sidst gule og falder ud. Sporerne spredes aggressivt i varmt, vådt vejr og overhead vanding fremskynder deres spredning. Sygdomsprogression er hurtig. Forebyggende foranstaltninger som espalier tomater at forbedre luftcirkulation, vanding i morgen og på overfladen og lægge barkflis hjælpe med at administrere udbredelsen af pest. Lys befrugtning under midsommer hjælper også planter modstå tidlige blight.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com