Tomatplanter og jord myg

October 6

Tomatplanter og jord myg

Den bedste måde at beskytte betydelig tid og penge investering af voksende din egen tomatplanter er at vide, hvordan at spotte potentielle problemer som følge af sygdom, svampe og andre trængsler, der kan true frugtbarhed og levetiden af anlægget. Som med sundhedsproblemer, er nøglen tidlig opdagelse; forlader en betingelse ubehandlet gør det sværere at styre på lang sigt. Insekter svinger omkring din tomatplanter er normalt ikke en god ting for dine planter sundhed, men myg svinger omkring dit anlæg og dens jord kunne være en indikation af et alvorligt problem.

Symptomer

Lille myg, undertiden kaldet svamp myg, er tiltrukket af tomatplanter og jord smittet med en svamp. Tilstedeværelsen af myg omkring tomatplanter er ofte ledsaget af udseendet af sorte pletter på tomat blade eller frugter. De sorte pletter producere svampesporer og tiltrække myg, på udkig efter en svamp til at lægge deres æg.

Mulige diagnoser

Myggen tilstedeværelse kunne indikere en tomatplante er inficeret med mindst én svampesygdomme, der almindeligvis påvirker tomatplanter, ligesom Septoria leaf spot, tidlig blight, kartoffelskimmel, Fusarium blight eller Phytophthora blight. Igen, disse sygdomme ledsages af pletblødning på tomat blade, men hvis bladene ser stadig normal kan du simpelthen observere sygdommen i sin vorden. Hvis du bor i et område, hvor små insekter som thrips, bladlus eller leafhoppers er fremherskende, er det hele jo mere sandsynligt at din tomat lider en svampesygdom, som disse bugs almindeligt spredes sygdomme blandt tomatplanter.

Behandlinger

Desværre, når en tomatplante har vist tegn på infektion ikke det kan helbredes. Alle inficerede dele af tomat planten bør beskæres fra det vigtigste plante organ og kasseret eller brændt. Hvis infektionen har spredt sig over en betydelig del af tomatplante, skal hele planten selv kasseres. Sørg for, at alle inficeret plantemateriale er kasseret; Når svampe sporulate kan de sprede sygdommen til nærliggende planteliv.

Forebyggende pleje

Mange kommercielt tilgængelige tomatsorter er naturligt resistente over for svampeinfektion samt infektion fra andre fælles tomat sygdomme. Kigge efter initialer på plantens etiket, som VF, hvilket ville betyde, at anlægget er resistente over for både Verticillium visnesyge og Fusarium visnesyge. Anvende en fungicid til jorden på tidspunktet for udplantning kan også være en fremragende forebyggende betyder for at beskytte din tomatplanter.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com