Top Load vs Side belastning brændeovne

June 21

Top Load vs Side belastning brændeovne

Brændeovne er traditionelle symboler af hjem og Arne. Mange mennesker er uvidende om håndværk og kvalitet af nye komfur design i forhold til gammeldags hængemavesvin brændeovne. Mens top-loading og side-loading funktioner er ikke noget nyt, de har helt sikkert komme handy. I stedet for at åbne hoveddøren af ovnen, kan du vende låget af en top-loading komfuret til at genindlæse logs eller åbne en dør og slide i kævler med en side-loading model.

Top-Loading

Som navnet antyder, kan du indsætte træ logs lige igennem toppen på top-loading brændeovne. Disse modeller har et låg-lignende top, at du løfter med et håndtag, således at du kan indsætte loggene direkte ind i brændkammeret. Denne funktion gør det praktisk at placere logs lige på toppen. Åbningen er typisk bred nok til at rumme log længder, der passer til kapaciteten af ovnen. Nogle ovne kan holde logs så længe 21 inches.

Side-Loading

Side-loading brændeovne har en dør åbning, der er typisk i venstre side af ovnen. Du åbner døren og skubbe logfilerne i brændkammeret. Med adgang gennem sidedøren, kan du stoke ilden, mens du tilføjer logs og placere dem, præcis hvor du ønsker dem, såsom tættere på forsiden eller på en diagonal.

Ligheder

Alle ovne har front-loading kapaciteter; Men, top - eller side-loading modeller tilbyder en ekstra feature, at producenter og detailhandlere er hurtig til at påpege. Deres top-loading og side-loading funktioner gør det mere praktisk at tilføje træ til brændeovnen. Faktisk er har en top - eller side-belastning mulighed en fordel, hvis du har en katalytisk forbrændingskammer komfur. Dette skyldes, katalytisk modeller er meget følsomme over for ændringer i den indvendige temperatur i brændkammeret. Hvis du åbner hoveddøren for at indlæse logs på nogle katalytisk modeller, det forstyrrer forbrændingskammer proces, og du skal justere spjældet og overvåge temperaturen indtil forbrændingskammer hovedsagelig nulstiller. Dog forstyrrer lastning logs via side eller top ikke forbrændingskammer proces at åbne hoveddøren gør. Nogle ovne har alle tre typer af træ ladning: front, side og top.

Forskelle

Du kunne lave en rimeligt argument at side-loading brændeovne er sikrere. Når du bruger en top-loading komfur, udsættes dine hænder, ansigt og klæder for flammerne og varme hver gang du åbner toppen. Du skal placere logfilerne direkte over de brændende flammer og logfiler, hvis du bruger denne funktion. Men din eksponering for varme, røg og dampe er reduceret når du bruger en side-loading komfur, fordi du kun glidende logs gennem døren i stedet at sænke dem direkte ind i fyrrummet kammeret og lige over de brændende flammer og logs. Og fordi røg og dampe stiger opad af natur, du er mindre udsat for vejrtrækning dem i når du bruger en side-loading komfur. Døren til side lastning er også mindre end top-loading låg, så varmetabet er lavere end i en top-loading komfur. På anden side, top-loading brændeovn fortalere vil hævde, at disse brændeovne gør det muligt at placere logs præcis hvor du vil have dem og vinkel dem mere præcist end i side-loading brændeovne.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com