Tornede tropiske planter

October 29

Tornede tropiske planter

Tornede tropiske planter er ikke en fælles præference i den gennemsnitlige indenlandske haven, men nogle mennesker kan lide at dyrke dem omkring indgangen til deres ejendom som afskrækkelse mod ubudne gæster. Nogle tornede tropiske planter producerer interessant farvestrålende blomster, hvilket gør dem en usædvanlig, attraktive tilføjelse til haven.

Krone af torne

Krone af torne (Euphorbia milii) er en tropisk plante, der vokser oprejst og producerer et dække af skarpe pigge på dens lemmer. Oprindeligt fra Madagaskar, krone af torne kan tåle en meget varmt klima og kræver lidt vedligeholdelse; Det skal kun minimal vand for at overleve. I USA er de bedste hårdførhed zoner for denne tropiske plante zoner 11 og 12. Spidsen af sine grene vokse blomster når anlægget bliver tilstrækkelig fugt; disse er normalt lyse rødt, men kan også være fløde eller bleg pink, afhængigt af sorten.

Tropisk Acacia plante

Med over 1.000 arter, kan acacia plante findes over hele verden. Acacia albida og acacia tortilis (både indfødte til Afrika og Mellemøsten) er to arter, der trives i tropiske klimaer. Mens grå-gøede acacia albida typisk vokser op til 98 fod høje og seks og en halv fod i trunk diameter, acacia tortilis er en ruhåret busk, der vokser op til 69 fod høje og producerer små, hvide, duftende blomst klynger. De fleste acacia arter uden for Australien har torne, lige fra små pigge, der vokser i par til store individuelle torne. USDA hårdførhed zone for acacia varierer fra zone 6 til zone 11, ifølge de særlige arter.

Chorisia speciosa

Chorisia speciosa er også kendt som silke floss træ på grund af den hvide silkeagtig floss dække frøene indeholdt i bælg knyttet til deres fem-grafitmine blomster, som kan være bleg pink, mørk pink, Bourgogne eller lilla. Silke inde frø bælg er undertiden indsamles og bruges til at lave pude fyld. Indfødte til tropisk sydamerikanske regioner, tornede (Trunked) chorisia speciosa vil overleve i USDA hårdførhed zoner 9B til 11, og vokser særdeles godt i en del af det sydlige Californien. Det kan vokse tre til fem fødder pr. år, hvilket gør det en imponerende leder tropisk plante.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com