Traditionelle maling farver

June 11

Traditionelle maling farver

Maling farver, der udgør "traditionelle" varierer meget efter tidsramme. Traditionelle maling farver for den victorianske æra er meget lysere end farver anvendt før midten af 1800-tallet, mens traditionelle farver af århundrede afspejler mere dæmpede toner. Hvert tiår af 1900-tallet synes at have sin egen farvepalet, og endda inden for hver æra, farvevalg varierer afhængig af om de er indvendige eller udvendige og den påtænkte anvendelse af området du vil male.

Antikke farver

Uanset om du taler om kunst oliemaling eller hjem dekorationer, blev de ældste maling foretaget fra pigmenter let tilgængelige i naturen. Ler, aske, trækul og anlæg materialer blev brugt til at foretage et udvalg af varme farver, bleg og mørke, herunder rødlig brune, mørke appelsiner, gule, salvie og oliven grønne og en række gråtoner. Hvid maling var ofte fremstillet af gips, det samme stof moderne wallboard var lavet af. Disse farver blev fælles fra de tidligste dage af maleriet indtil 1800-tallet, derefter oplevede en genopblussen i popularitet i begyndelsen af 1900-tallet, men med nogle få ændringer som følge af udviklingen af titanium-baserede hvid maling for lysere hvide.

Sent Victorian farver

I slutningen af 1800-tallet. fra omkring 1850 til 1900, med nogle fortsættelse gennem omkring 1906, blev levende, flerfarvede huse helt almindelige, især blandt mere velhavende klasser. Levende pink, lilla og blues blev føjet til den offentlige palet, mens røde, gule og appelsiner blev lysere. Brune og hvide blev stadig anvendt, men lys udendørsbrug med mørke trim blev byttet for farverige udendørsbrug med lysere trim. Komplementære farver var favoritter i de første to årtier af denne æra i maling farver, mens flere toner af lignende farver vundet popularitet efter 1870.

Traditionelle farver af 1900-tallet

Andre traditionelle maling farver før 1920erne medtage varianter af peach i dæmpet til medium toner for en bred vifte af interiør værelser og dybere blues, grønne og blå-grønne blandinger for værelser dedikeret til mere opskalere underholdende eller som udvendige farver. Blues og andre kølige toner steg i favorisering i 1920 ' erne sammen med indførelsen af Art Deco typografier og vækst i populariteten af jazzmusik og stil.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com