Traditionelle pakistanske stof vægtæpper

August 2

Trods krige og social uro stadig traditionelle pakistanske vægudsmykning både en vigtig industri og en dyrebar arv. Crafters fortsætte med at bruge gamle skæring, døende og syning metoder til at producere kringlet stylet tekstilkunst, der er værdsat i hele verden. Uanset om du tilfældigvis til at eje et stykke af indfødte pakistanske klud, du overvejer at købe en eller du blot ønsker at udvide din forståelse af denne nation kunstneriske arv, kan lære lidt om håndværk produceret i forskellige regioner af landet også hjælpe dig forstå mennesker bag arbejdet.

Thar Desert Region

Kvinder, der lever i den Thar Desert Region i Pakistan i Sindh-provinsen, der grænser op til Indien, er kendt for deres patchwork ralli dyner. Ultimative genanvendt kunst, disse tæpper er lavet af gamle klæder og husholdningernes sengetøj, der er revet, skære, farvet og syet ind i smukke tæpper og vægtæpper. Nogle af værelserne har geometriske, vævede bånd af klud. Andre træk dyr silhuetter og udskæringer af hellige symboler. Du vil finde rene patchwork kreationer inden for arbejdet af Thar kvinder, mens andre designs er kombinationer af applikation, broderi og syning. Rød er en populær farve, dermed utallige nuancer af rød dominere regionens klud kunst mønstre.

Kashmir-regionen

Namda og gabba (tæpper og vægtæpper) er temmelig velkendt over hele verden, fordi eksempler på disse smukke værker af pakistanske kunst har været genstand for rejser udstillinger. En prisvindende dokumentarfilm blev foretaget af pakistanske filmproducenter om de kvinder, der arbejder på disse projekter. De ældste stilarter af Kashmir-specifikke vægtæpper er gået fra den ene generation til næste og mange indeholder billeder og symboler, der repræsenterer regionens unikke myter og folklore. Hver gabba og namba fortæller en historie, så har du mulighed for at studere en Kashmir vægtæppe, du sandsynligvis ikke vil have et problem at forstå historien bag kunsten.

Baluchistan-regionen

Fra sofistikerede Islamabad til de fjerntliggende regioner i Pakistan er nationen et studie i kontrast. Denne region kunstneriske historie fortælles stadig af klud håndværkere i Baluchistan, en provins, der udviser en ærbødighed for stammens nomadiske forfædre ved at producere gobeliner klippede med læder, broderi, og lejlighedsvis dato blad trim. Emnerne for vægtæpper med oprindelse i dette område traditionelt skildre de vandrende mønstre af befolkningen i Baluchistan-regionen. Lede efter symboler på dyr og mennesker "walking" langs grænserne og klynger i Centre af disse gobeliner. Farvestoffer af vegetation tilføje stænk af farve til disse komplekse mønstre.

Pashtunske Region

Samt kendt for oprør og opstande som dets art, forbliver den nordlige pashtunske arv af klud kunst stolthed og glæde af skabere. Ikke kun gøre håndlavede pashtunske vægtæpper omfatter indviklede, broderede syninger forbinder mønstrede cloth sektioner, men du vil også bemærke glasperler og eventuelt, lille spejl mellemværker, tilføje udsøgte detaljer til klud håndværk produceret i regionen. Et stort antal vægtæpper med oprindelse i dette område er lavet af silke broderi på bomuld tekstil. Hvis du finder en oprindelige pashtunske vægtæppe dateres tilbage til 1800-tallet, snap det. Disse sjældne, værdifulde skatte er svært at komme med og yderst værdifuld.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com