Traditionelle tidlige amerikanske porcelæn

June 20

Traditionelle tidlige amerikanske porcelæn

Når Columbus krydsede havet i 1492, bringe ikke han meget porcelæn langs, fordi han havde ingen planer om at holde sig omkring. Men når pilgrimmene ankom på Massachusetts' kyster, familie samlinger af tin og Kina plader, der betjener stykker, skåle, Bægere og redskaber var blevet pakket og leveret med omhu. Tin, et materiale, der er værdsat af de kinesiske, grækere, egyptere og romere, blev betragtet som indbegrebet af porcelæn for middelklassen familier under den nye nation tidligste dage og serverer som rygraden i tidlig-amerikanske porcelæn historie.

Dybt britiske rødder

Transport af husholdningsartikler over havet til New England blev tricky business. Hjemmegående pakket den familie porcelæn for rejsen til Amerika ifølge deres sociale status: de rige ejet både tin og fine Kina produceret i Frankrig, Italien og England, mens folk med få aktiver havde kun tin bruges til hverdagens måltider. Tin havde været stærkt reguleret af den britiske regering siden 1348. Kong Edward IV var så beskyttende af den britiske tin industri, han kaldte en "mysterium af Pewterers" at holde styr på virksomheder, der producerer stykker porcelæn og service.

Amerika genbruger porcelæn

Tidlige amerikanske nybyggere eftertragtede deres dansk tin og europæiske Kina, men som den politiske kamp at adskille fra det gamle land voksede, nogle borgere var ivrige efter at blive skilt sig fra tillid til alle britiske varer. Professionel tin designere, hvoraf mange er uddannet på Worshipful selskab med Pewterers i England, udvandrede til Amerika og etablere sig i Massachusetts' Bay Colony; men de fandt sig snart ikke kan få råvarer. Takket være amerikansk opfindsomhed og begrænset livscyklus af tin, en hjemmeindustri frem som plader, Bægere og serverer retter i forfald blev smeltet om og omformes i nye stykker.

Krisen i tin

Af 1600-tallet begyndte selv de mest effektivt genanvendt tin spisestel at forsvinde, som har gjort det endnu mere værdifuldt at tidlig amerikanske forbrugere. Priser eksploderet som knaphed gennemsyrede. Det tog 300 tons årligt af dansk tin porcelæn at tilfredsstille amerikanske appetit i hele 1600-tallet, og af 1720, Robert W. Symonds skrev, "værdien af tin import fra England begyndte at overstige de samlede totaler for værdien af sølv genstande, møbler, polstring bagværk, herunder sengetøj, gardiner, gulvtæpper, hængninger og polstrede møbler." Mens velhavende amerikanerne fortsatte med at importere porcelæn fra Europa, anvendes bosætterne med sparsomme ressourcer træ indfødte træer for at gøre deres tallerkner, kopper og skåle.

Uafhængighed i sidste

Som den uafhængighedskrig blev udkæmpet, doneret familier tin porcelæn til hæren, så metalsmiths kunne producere musket bolde. Dette angiveligt bragt til ophør nationens fiksering på tin porcelæn. I stedet fremgik en indenlandsk pressede glasindustrien, at give familier et billigt alternativ til metal. Når efterkrigstidens spændinger mellem USA og England lettet, nationerne retableret forretningsforbindelser, men denne gang, det var en tovejs-gade: England leveret keramik-baserede porcelæn med oprindelse i dens Staffordshire district, og USA udførte porcelæn fra den nye nation stentøj, keramik og Kina "capitol," New England.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com