Træ brændende komfur vs pejs

May 11

Opvarmning med træ giver en behagelig, og potentielt økonomisk, middel til boligopvarmning. Træ er en vedvarende energikilde, og foretrækkes i denne henseende til olie, gas eller El-varme. Åbne ildsteder og lukkede brændeovne har både fordele og ulemper i form af varme effektivitet, sikkerhed, omkostninger og æstetik.

Opvarmning effektivitet

Brændeovne er mere effektive til at varme et rum eller hjem med det samme beløb af træ, i forhold til en pejs. Dette er fordi en komfur er lukket og kontrolleret, der henviser til, at meget af varmen output af en åben ild undslipper skorstenen og ikke ind i huset. Gennemsnitlige åben pejs har en virkningsgrad på op til 15 procent, men den åben skorsten når der ikke er nogen ild i pejsen kan resultere i tab af varm luft og derfor en negativ effektivitet generelt.

Røg og emissioner

Med en brændeovn, er røg og andre emissioner kanaliseret direkte op og ud af huset gennem stovepipe. En åben pejs har potentiale til at udlede mere røg i hjemmet. Men der bør være nogen betydelig indendørs emissioner fra enten en pejs med en godt rengjort og vedligeholdt skorsten, eller en korrekt installeret brændeovn.

Udgiften til monteringen

Hvis åben pejs er allerede bygget, er den billigste løsning at bruge denne eksisterende pejs for åben ild. Murværk arbejde at reparere, genopbygge, eller oprette en ny pejs og skorsten fra bunden er dyrt. Købe og installere en brændeovn er billigere end at bygge en ny pejs og skorsten, og i de fleste tilfælde billigere end omfattende reparation arbejde til en åben pejs. En brændeovn kan installeres i mangel af en pejs og skorsten, hvilket gør dette til den billigste løsning hvor der allerede er ikke eksisterende eller funktionel pejs i hjemmet.

Æstetik

Brændeovne er grimmere end ildsteder, og synet af en åben pejs er ikke ligefrem forstærket af en metal komfur og stovepipe stikker ud foran den. På den anden side åben pejs er rart at se på, og træ brændende i en pejs er behagelige visuelle appel og den samlede stemning i hjemmet.

Sikkerhed

Både åben pejs og en brændeovn brænde træ ved høje temperaturer. Derfor er det meget vigtigt at holde børn og kæledyr væk fra et komfur eller brand, at reducere risikoen for Brænd skader. Fordi en åben ild ofte gnister, chancerne for at sætte ild til noget i hjemmet er større end med en korrekt installeret brændeovn. Men det visuelle udseende af en brændeovn giver ikke så god en advarsel til en person om sin varme--der henviser til, at de fleste mennesker ikke er klar over den brænde risiko fra åben ild, alle forventer en brændeovn krop og stovepipes at være i stand til at forårsage en alvorlig forbrænding.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com