Træ gulv hårdhed sammenligning

May 25

Træ gulv hårdhed sammenligning

Ikke alle skove er ideelle til gulve. Farve, korn mønster og hårdhed er centrale faktorer at overveje, når man sammenligner én type af gulvbelægning til en anden. Hårdhed er især et vigtigt fingerpeg til et gulv evne til at modstå friktion af daglige mund trafik, dens modstand til at påvirke og dens levetid.

Måle hårdhed

Den universelle standard til at måle hårdhed af trægulve er Janka hårdhed Test, som måler den kraft, der er nødvendige for at drive en standardiseret stål bærer halvvejs ind i en blok af træ. Resultatet er en måling i pounds-kraft eller lbf, som er blevet anvendt på alle bemærkelsesværdige arter af træ. Jo lavere tallet er, jo blødere træ.

Definition af løvtræ og nåletræ

Alle arter af træ har en tildelt Janka rating. Skillelinje mellem løvtræ og nåletræ er lidt fleksibel. De fleste woods bedømt under 1.100 betragtes nåletræ, og de fleste woods vurderet over 1.800 bære den uformelle udpegning af hårde træsorter. Det er imidlertid vigtigt at erkende, at træer varierer alt efter deres jordbund og klima forhold, så hvor arter falder på Janka skala kan ikke fortælle dig præcis hårdheden af din egen gulvbelægning. Det er også vigtigt at indse, at nogle gulv finish forlener betydelig ekstra hårdhed på træ.

Bløde træsorter tilbyder historiske appel

Pionererne bygget deres hjem ved hjælp af de nærmeste tilgængelige materialer, og de fleste amerikanere har set historiske huse med gulve af cedertræ, cypres, southern yellow pine, hvid Birk og Gran. Disse woods måle fra 420 til 900 på Janka skala. Efter 100 eller flere år, de alderen gulve stadig bevarer deres skønhed og deres blødhed er faktisk blevet en del af deres appel. En antik nåletræ gulvet vil vise nicks, buler og bære, at folk nu betale ekstra for når de køber faux nødlidende træ til sin rustikke atmosfære. Et nyt usminkede nåletræ gulv er så plastisk, at du kan skrabe det med din miniature, men efter et par frakker af urethan finish, det skal være hårdt nok for de fleste husholdninger.

Bløde træsorter

Med Janka ratings mellem 950 og 1225 er hjertet fyr, lærk og sorte kirsebær blandt de blødere af de sande løvtræ. De kommer ofte i brede planker til at levere en gammeldags landdistrikter eller gamle vest look. Mange bjergfolke mener af disse arter som nåletræ, men når de har været kiln tørret og konverteret til gulvbelægning, de er normalt meget strengere med hensyn til konsekvenser og slidstyrke. Det er vigtigt at huske, at disse træarter varierer i hårdhed af regionen.

Traditionelle hårdttræ

De traditionelle nordamerikanske hårdttræ omfatter rød eg, hvid eg, hard ahorn, aske og hickory og repræsenterer de mest populære valg i gulvbelægning. De bærer en Janka rating mellem 1290 og 1800. Når gøres til gulvbelægning, disse woods normalt kommer med en glat finish der ikke kræver aggressive beskyttelse fra rutine ridser og skrabe med kraftig lak frakker. Tæt afstand, smalle planking er muligt med disse woods, fordi de ikke udviser udvidelse og sammentrækning cyklusser fælles til nogle blødere træsorter. Selv om det er en importeret træ, tilbyder bambus disse samme egenskaber.

Hårde træsorter

Disse træsorter er så hårdt og tæt, at de kan klare en stor del af misbrug. De mest eksotiske udseende sorter--ipe, Santos mahogni, brasiliansk kirsebær, og tiger woods--er importerede tropisk hårdttræ. Nordamerikanske woods omfatter hickory og pecan. IPE er så hårdt som beton, med en Janka rating af 3680, og hele denne gruppe af skoven er normeret over 1.800 på skalaen. Desværre, den ekstreme hårdhed af disse materialer kan nogle gange være problematisk. IPE er mere end tre gange så hårdt som lærk, og det kan føre det hen til knæk indendørs i tørre miljøer. Som et resultat, kan manipuleret gulvbelægning være at foretrække, når man overvejer disse arter af skoven.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com