Træ ramme byggeteknikker

July 29

Træ ramme byggeteknikker

Træ var indramning den mest almindelige form for træhus bygning indtil udviklingen af sleben, målsat tømmer. Træ indrammet huse er bygget af store tømmer, undertiden så meget som 12-inches square, der er forbundet med en lang række sikrings leddene holdt sammen med træ pinde. Traditionelle træ rammer bruge ikke negle eller nogen andre metal søm.

Mortise og Tenon

Den grundlæggende fælles bruges i træ indramning kaldes en mortise og tenon. En mortise er et hul, der er skåret i siden af en tømmer. Tenon er afslutningen på stykket træ, der vil slutte sig til det, skåret til at passe stramt ind i hullet. Efter tenon er monteret i mortise, er én eller flere huller boret der går gennem skoven omkring mortise og gennem tenon. Pløkker er hamret ind i hullerne, derved sikrer de to tømmer sammen permanent. Mortises kan gå kun halvvejs i træ, forlader den modsatte side urørt, eller de kan skære hele vejen igennem så tenon stikker ud på anden siden.

Krumninger

Taget af et bindingsværkshus hjem er støttet af "krumninger." En bøjet er en del af træ indramning, der er sat sammen i et integreret enhed og derefter løftet på plads ved hjælp af enten en kran eller et stort antal mennesker. Antallet af krumninger, der er udbudt afhænger af, hvor længe bygningen skal være. For en 40-fods-lang stald, ville med krumninger rejst hver 4 fødder, 11 krumninger være nødvendigt. De stillinger, der er brugt i træ indramning behøver ikke at så tæt på hinanden som studs i et konventionelt indrammet hus, fordi tømmer er større og kan støtte mere vægt.

Diagonal afstivning

Et kendetegn, der kan ses i Bindingsværkshuset staldene og hjem er tilstedeværelsen af diagonal afstivning. Diagonal seler, bygget ind i hjørnerne, hvor indlæg mødes strøer, hjælpe med at holde pladsen vinkler og styrke leddene. Seler laves med lige tømmer, men er undertiden gjort mere dekorative ved hjælp af naturligt bøjet stykker af træ. Seler er sikret til stillinger og strøer ved hjælp af mortise og tenon leddene. De strøer, der understøtter et loft er ofte forlod eksponeret i Bindingsværkshuset hjem for at vise den naturlige skønhed af træ.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com