Træ Resawing teknik

April 17

Træ Resawing teknik

Resawing er processen med at skære træ bestand ind i snævrere stykker på en Båndsavens. For eksempel, du kan have en fire-tommer af otte-tommer stykke af mahogni og resaw det til planker, der er en halv-tomme af otte-inches for skuffe ansigter. Resawing er så meget om teknik og opsætning, som det handler om Båndsavens vedligeholdelses- og tuning.

Så Tune

Før du begynder enhver resawing, tune din Båndsavens. Dette er ikke bare et indledende skridt; Det er en del af jobbet. Mange anvendelser af din Båndsavens kræver ikke det at være perfekt afstemt, men dette er ikke en af dem. Med andre ord, bare fordi det virkede fint for andre opgaver, betyder ikke, det vil fungere godt for resawing. Tag din sav. Center din klinge ved hjælp af din tracking kontrol. Indstil hjælpelinjerne blade på toppen og i bunden. Bladet bør spin frit uden at røre guiderne. Guiderne skal være meget tæt til resawing--en sekstendedel af en tomme--så tæt som du kan få uden kontakt når fri-spinning. Hver enkelt guide skal være den samme afstand som de andre. Nu, tilbage fra din spænding lidt. Det kan være ulogisk, men en mindre undervist blade vil spore dej, når resawing.

Klinge udvalg

Du vil være at gøre lange snit gennem tykt materiale. Hvis du bruger en lille fjerdedel-tommer blade anvendes til puslespil-type arbejde, vil ikke det gøre et lige snit. Det har gjort at vende stramme radius. En bredere blade vil spore lige. Vælge den bredeste blade (fra forkant til bagsiden af bladet) godkendt til din sav. Vælg en tynd klinge, der fjerner som lille træ som muligt. Du aggressiv tænder. De skal have en temmelig radikal krog, så så spåner vil klare nemt. Hvis så spåner jam cut, kniven vil vandre. Den rigtige vingedesign er kritisk, men det vil kun fungere, hvis det er skarp.

Afdrift

Drivgarn er en frustration for mange Træsektoren. Hvis du skubbe materiel gennem din sav helt parallelt med bladet, er chancer bestanden vil vandre eller glider til side. Det er muligt at indstille dette ud af saven. Det er også vanskeligt. Hvis du ikke kan slippe af med alle drift, bare måle forskydningen. Hvis for eksempel det driver én grad til højre, bare indstille din resaw hegn eller rip hegn parallelt med drivgarn, ikke parallelt med bladet.

Udvendige nedskæringer og tryk puder

Med mest målte rip nedskæringer er stykket træ, du vil bruge stykke mellem rip hegnet og klingen. Når resawing, vil du gøre modsat; du vil skive off de anvendelige stykker fra kanten af din bestand som et stykke brød. Bruge en skum push-pad med stiv ryg og håndtere for at hjælpe med at fodre din bestand. Opmærksom på faren for, at klingen vandrer udsolgt; du ønsker ikke at presse på med en nøgne hånd. Push-pad kan også fungere som en fjer-bestyrelse, at holde bestanden LUN til rip hegnet og hjælpe klinge spor.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com