TRÆNØDDER & svamp

September 15

TRÆNØDDER & svamp

Et udvalg af nødder er vokset af hjemme gartnere, herunder valnødder og pekannødder. Disse træer er ofte værdsat for deres skygge, samt nødder de udbytte. Mange hjem gartnere finde deres træer og nødder angrebet af svampesygdomme, dog. Træerne kan vokse til at være ganske høj, vanskeliggør kontrol af svampesygdomme.

Typer

Pecan træer lider ofte af meldug. Der er forskellige typer af meldug; svampen ansvarlig for meldug i pekannødder er Microsphaera ulni, som er også kendt som Microsphaera penicillata. Sætteplante træer er mest modtagelige for meldug, men de fleste pecan træer lider ikke alvorlig skade fra denne svampesygdom. Valnøddetræer, især sort valnød, er modtagelige for valnød anthracnose. Denne sygdom er forårsaget af svampen Gnomonia leptostyla, som er mest aktive i perioder med vådt vejr. Valnød anthracnose er en alvorlig sygdom i valnødder, forårsager mange træer til at dø.

Effekter

Meldug forårsager en hvid eller grå pulverformige svampe belægning på overfladen af nye skud og pekannødder. Mest meldug infektioner forekommer i områder af skyggen, hvor luftfugtigheden er høj. Meldug kan inficere de blade, skud og nødder af pecan træer. Ifølge University of Arizona, var vægt og kvalitet af nødder ikke påvirkes af meldug. Valnød træer med anthracnose udvikler ofte små sorte pletter på inficerede blade, som Forstør som tiden går. Inficerede blade drop normalt for tidligt. Valnødder på træer inficeret med anthracnose har skrumpet kød, som er mørk i farven. Inficerede læsioner kan forekomme på avner af nødder og nødder kan falde tidligt.

Kulturelle kontrol

Kontrol af svampesygdomme i møtrik-producerende træer sker ofte med kulturelle bekæmpelsesmetoder. Raking nedfaldne blade hjælper med at mindske spredningen af sygdom, da svampe Overvintrer i faldne planterester. Ødelægge inficerede blade materiale efter at indsamle det og undgå at bruge smittede planterester i kompost.

Kemisk kontrol

Svær meldug infektion kan kræve brug af fungicider. Skurv sprays er tilgængelige på dit lokale Havecenter og giver tilstrækkelig kontrol af meldug. Fungicider er ikke nødvendige, når infektionen er lys. Fungicider er tilgængelige for kontrol af anthracnose i møtrik producerer træer. Fungicid spray bør anvendes i løbet af foråret og gentages hver to uger for fortsatte kontrol.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com