Tre unikke kvaliteter af solsikker

September 22

Tre unikke kvaliteter af solsikker

Det er hjertevarmende at se en patch af solsikker med deres "ansigter" eller blomsterhoveder vendt mod solen. Helianthus annuus, den fælles solsikke, er en etårig plante hjemmehørende i Nordamerika; frø dateres næsten 3.000 år at have været fundet i ler. Solsikker give mange nyttige produkter. Deres frø tilbyder en sund snack, deres blomster ser tiltalende og de producerer en af verdens store olieplanter.

Heliotropism

Mens solsikker vokser, flytte deres blomsterhoveder fra øst til vest dagligt, efter solen. Om natten igen solsikker ansigt mod øst og bo på måde indtil daggry. Denne bevægelse kaldes heliotropism. Modne solsikker følger ikke solen; deres hoveder ophold vender ud mod øst. Ifølge University of Hawaii, årsagen til denne tur mod øst er ukendt, men solsikker kan beskytte deres frø fra høj varme og sol-skoldplet. Ved modenhed har planter også woody stilke, der ville gøre det vanskeligt for dem at twist.

Stråler og buketter

Solsikke hoveder er sammensat anderledes fra mange andre blomster. Selv om en solsikke blomst kaldes en "Blomsterkurv", er det faktisk består af mange små blomster, eller buketter. Omkring en Blomsterkurv omkredsen er store kronblade eller ray blomster, som normalt er gul, rødbrune eller orange. Disse er steril og holde ikke den reproduktive plantestrukturer. I midten af hver blomst hovedet er sammensat af koncentriske ringe af bittesmå "disc blomster", eller buketter, der har reproduktive dele og kan være befrugtet til at producere frø og frugter. En solsikke hoved kan omfatte 1.000 til 2.000 små blomster.

Reproduktion

Solsikker reproducere på en usædvanlig måde. De frugtbare disc blomster i blomst hovedet center har både mandlige og kvindelige reproduktive dele. Selv om der er både mandlige og kvindelige dele i hver disk floret, udvikler de efter hinanden, så solsikker typisk ikke bestøve sig selv. De kvindelige reproduktive dele er placeret over de mandlige dele, hvilket gør selvbestøvning vanskeligere. Første, mandlige støvknapper udvikle fra buketter og frigive deres pollen, så den kvindelige scene opstår som støvfang uncurl deres tips til at modtage pollen fra en anden plante, som normalt bæres af bier og andre insekter. Pollen udgyde starter ved buketter på yderkanten af Blomsterkurv og fortsætter videre til center buketter. Hvis bestøvning ikke sker igennem insekter eller vind, kan solsikker bestøve sig selv. De kvindelige støvfang bøje i løkker, som krøller rundt, indtil de rører enhver resterende pollen på en anther.

Dyrkning af solsikker

Solsikker er lav vedligeholdelse planter, der kan plantes tæt sammen til en hæk eller yderligere fra hinanden blot for farve. De godt i de fleste typer af jord, men foretrækker det godt afdrypning. Plantefrø i foråret, når jorden har varmet op, på et sted, der modtager fuld sol. Dække frøene med jord ifølge pakke retninger. Frø tager ca. en uge til at spire. Når frøplanter omkring 3 inches i højden, tynde dem. Kæmpe sorter bør stå 2 til 3 fødder fra hinanden og mindre sorter omkring 1 fod fra hinanden, ifølge University of Minnesota forlængelse. Planter kræver 1 tommer vand om ugen, enten fra haveslangen, regn eller en kombination af to.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com