Trinvise økologiske Vegetabilske havearbejde

December 9

Trinvise økologiske Vegetabilske havearbejde

Økologisk havearbejde kan gennemstegt af en i enhver havearbejde rum, uanset om du har en halv-acre at dyrke eller kun en lejlighed balkon. En appel af økologiske Vegetabilske havearbejde er, at det er sikkert for børn, kæledyr, dyrelivet og miljøet. En organisk haven kan forbedre og beskytte miljøet ved at give et levested for nyttige insekter. Der er mange måder at have økologisk, men principperne er de samme: administrere jord, ukrudt og skadedyr ved hjælp af naturlige, nontoxic metoder.

Instruktioner

•Vælg haven site omhyggeligt. En køkkenhave behov for fuld sol og god dræning til at trives.

•Plan din køkkenhave, vælge grøntsager sorter, der trives i din klima. Din lokale Universitet landbrugs udvidelse er en god kilde til information.

•Forbered jorden. Sund jord er nøglen til voksende sunde planter, som vokser hurtigere, modstå skadedyr og udkonkurrere ukrudt. Grave din jord godt og bland kompost i top 8 inches af jord; anvende kompost med en sats på 25 gallon per 50 kvadratfod. Jord rig på organisk materiale tiltrækker orme, som hjælper med at holde jord tilsat kulsyre.

•Applicer organisk gødning. I modsætning til kunstgødning nedbryder organisk gødning langsomt over tid, så du ikke behøver at genanvende så ofte. Kilder for organisk gødning omfatter benmel, haven Kali og tang. Færdigpakket økologisk gødning blandinger er nu tilgængelig på mange isenkræmmere; anvendelse efter pakke instruktioner.

•Plant dine grøntsager. Kontrollere en lokal plantning guide (din lokale landbrugs udvidelse er en god kilde til oplysninger) for at se hvornår hver af dine grøntsagssorter bør plantes og hvorvidt det anbefales at dyrke dem fra direkte såning eller transplantationer.

•Kapacitet dine planter regelmæssigt. Alle frø skal holdes jævnt fugtig til at spire, og planter skal holdes jævnt fugtig til at blive etableret. For at spare på vandet, skygge bud stiklinger i meget varmt vejr. Også, satte barkflis mellem planter, som vil bidrage til at holde jorden fugtig.

•Betjen ukrudt. Ukrudt konkurrerer med dine grøntsager, stjæler vand og næringsstoffer. Stedet for at bruge pesticider, trække ukrudt ved hånden ofte. Også anvende en barkflis mellem din vegetabilske planter, hvilket vil reducere ukrudt vækst dramatisk.

•Betjen skadedyr. For at styre skadedyr økologisk, tilskynde naturlige prædatorer (såsom snyltehvepse, lady biller og edderkopper) aldrig brug af kunstige pesticider og ved at tilføje blomstrende planter til din køkkenhave. Du kan også håndplukke mange skadedyr (såsom larver) og bygge fælder (især effektiv for snegle). Som en sidste udvej, kan du bruge organiske pesticider, som insekticid sæbe.

•Beskyt din frugtsætning planter fra fugle og egern. Netting er effektive til at beskytte tomater og andre frugtbærende planter. Hvis du er i et område med hjorte eller kaniner, skal du investere i fægtning.

•Harvest dine grøntsager, så snart de bliver kønsmodne; udelade dem længere tilskynder fugle og skadedyr til at høste dem for dig. Økologisk opdrættede, hjem-plukket grøntsager smag store spist ret off anlægget.

Tips & advarsler

  • Hvis jordkvaliteten af din er meget dårlig, eller hvis du ikke kan lide grave, du kan konstruere et højbed i stedet. Fyld den med tasker købt økologisk jord (tilgængelig på de fleste isenkræmmere og planteskoler).
  • For en økologisk container haven, så prøv at finde økologisk pottemuld (økologisk havejord vil være alt for tæt).

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com