Trykimprægneret træ for hævet køkkenhave senge

May 23

Trykimprægneret træ for hævet køkkenhave senge

Begge små - og mellemstore avlere kan drage fordel af havearbejde i et højbed. Højbed haver ikke kun give et rent, organiseret udseende til en have, de reducerer også den tilbage stamme forårsaget af hyppig bøjning til at luge. Derudover forlænge højbede vækstsæsonen fordi jorden i et højbed varmer hurtigere end jorden omkring det i foråret. Højbede kan være fremstillet af mange materialer herunder pres behandlet skoven.

CCA træ

I midten af 1900-tallet introducerede producenter pres behandlet træ til byggebranchen. Disse træsorter er infunderes med CCA, kromaterede kobber arsenate, som hjælper træ ikke rådner når de bruges udendørs. Kobber i opløsningen injiceres i skoven fungerer som et fungicid og forhindrer svamp i at nedbryde de træfibre. Arsen dræber enhver træ-spiser insekter såsom termitter. Desværre, af kobber er giftigt for vandlevende organismer og arsen er giftige for mennesker og andre pattedyr.

Fjernelse af CCA træ

Tryk imprægneret træ hjælper med at reducere presset på skovene og reducerer arbejdskraft og omkostninger ved at have et hjem haven, fordi dens levetid er længere end ubehandlet træsorter som fyr. Men trods nogle universiteter hævder at CCA træ var sikker, andre forskere uenige og USA 's Environmental Protection Agency, der frarådes bruge CCA træ i nærheden af fødevarer eller dyr feeds. Til sidst, EPA presset CCA producenter til tilbagetrækning fra markedet af CCA woods. Men på grund af dens levetid, sådan woods er stadig tilgængelige som bjærgning eller nyorientering fra dæk og andre udendørs strukturer. Hvis du ikke er sikker på, om hvad du har, er CCA træ eller ej, er det ikke anbefales for at genbruge det i nærheden af din køkkenhave, fordi arsen og kobber udvaskning vil stige, når træ nedbrydes.

ACQ tømmer

Trykimprægneret alkalisk kobber kvaternære tømmer har erstattet CCA tømmer. ACQ tømmer har ingen arsen, men i stedet har meget høje niveauer af kobber. Mens dette er sandsynligvis safe for vegetabilske havearbejde, kommer ACQ tømmer med sine egne problemer. De høje niveauer af kobber i ACQ tømmer forhindrer, at træet rådne men det høj grad fremskynder rådner de fleste enheder, som søm og skruer, bruges til at sikre brædderne sammen. Kobber er en elektrisk leder, og den elektriske ladning opløses skruerne og søm over tid. Bruge hot-dyppet galvaniserede skruer vil mindske problemet med fastener nedbrydning.

Yderligere overvejelser

En yderligere overvejelse, når du vælger pres behandlet tømmer for et højbed haven er, at økologiske avlere kan ikke bruge ACQ tømmer og akkrediteres. Også, ifølge sikkerhedsdatablade for ACQ tømmer, bortset fra de høje niveauer af kobber, disse tømmer er infunderes med formaldehyd. Mens producenter forventer, at disse giftige elementer ikke vil sive ned i jorden i tilstrækkelige mængder til at påvirke mad, tilføjer de en byrde til økosystemet. Hvis du foretrækker at reducere din indvirkning på verden omkring dig, overveje at bruge pine tømmer og behandle det med linolie, et produkt lavet af hør frø, eller en blanding af varmede hørfrøolie og bivoks til at forlænge levetiden af din højbed haven.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com