Tungen & Groove Vs. Shiplap

July 1

Tungen & Groove Vs. Shiplap

Tunge og groove og shiplap er sidespor "profiler." Sigt profilen beskriver den unikke form, der skyldes fræsning eller fremstiller sidespor planker. Forskellene mellem tunge og groove og shiplap er både funktionelle og æstetiske. De ikke kun har unikke installationskrav og forvitring egenskaber, men også skabe forskellige visuelle mønstre. En sammenligning af tunge og not hjælper dig med at vælge typen beklædning, der passer til både design og budget.

Profil forskelle

Der henviser til, at tilstødende tunge og groove planker interlock, overlappe tilstødende shiplap planker. Tunge og groove planker består af en kanal på en kant, kaldes en rille, og en tilsvarende lip på den modsatte kant, kaldes en tunge. Tungen passer netop ind i rillen, således at bygherrer bogstavelig talt stak groove over tungen til interlock plankerne. Mens en tunge og groove planke groove løber gennem midten af en planke kant, skærer et shiplap plankegulv groove fra forsiden af planken ud til at danne et trin-lignende snit. Et shiplap plankegulv top groove nedskæringer fra forsiden af planken og nederste rille fra den bageste ansigt af planken. Således bunden rillen af hver shiplap plankegulv reder i en lavere planke top groove.

Installation

I almindelighed, kræver du installerer tunge og groove sidespor mere arbejde end at installere shiplap sidespor. I standardinstallationer, er tunge og groove planker naglet i en vinkel gennem den hver planke tungen og ind i væggen kappematerialer eller indramning. Sømning gennem tungen øger styrken og skjuler fasteners inden for fælles mellem tilstødende planker. På den anden side, kræver de fleste shiplap installationer simpelthen sømning lige igennem over for de overlappende planker.

Forvitring karakteristika

Selv om både tunge og groove og shiplap er velegnet til udvendig applikationer, shiplap tendens til at kaste vand mere effektivt end tunge og groove. Vand bliver ofte fanget inden for sikringsanlæg tungen-og-groove og fører til at rådne eller forringelse. Trin-lignende form af shiplap planker ofte skråninger nedad og væk fra væggen for at lette dræning.

Materialer

Træ er de mest almindelige materialer til både tunge og groove sidespor og shiplap sidespor. Producenter typisk producere sidespor planker fra naturligt vejrbestandighed træsorter, som cedertræ og redwood. Alternativt, fabrikanter fremstiller tunge og groove og shiplap efterligninger fra en bred vifte af materialer, herunder metal, vinyl og fibre-cement. Mens metal, vinyl og fibre-cement sidespor planker ofte ligner udseendet af tunge og groove eller shiplap, de overlapper eller interlock af unikke, undertiden proprietære, installation systemer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com