Typer af belysning for synshandicappede

December 17

Typer af belysning for synshandicappede

Mennesker, der kæmper med lav vision lidelser som makuladegeneration- eller endda de naturlige ændringer i synet som følge af aldring--er stærkt hjulpet af den rette belysning. Som øjnene bliver mindre i stand til at se i svagt lys, kan grundlæggende opgaver blive frustrerende. Løsningen på dette problem er ikke bare mere lys, men ved hjælp af lys kilder, der maksimerer din evne til at se.

Lysstyrke

De første strategi mennesker med lav vision ofte bruges til at øge lysstyrken af eksisterende lys ved hjælp af højere watt-pærer. Vision klar, en selvhjælpsgruppe Ressourcecenter for vision impaired, påpeger dog, at sætte en lysere lys i en loftlampe ikke kan øge mængden af nyttige lys. I virkeligheden, lysere pærer kan øge skygge intensitet og blænding, hvilket gør det sværere end lettere at se.

Positionering

Macula Degeneration støtte, en nonprofit gruppe støtter Fællesskabets makuladegeneration anbefaler nærme et lys i stedet for at bruge en lysere pære. Hvis det ene øje er stærkere, derefter placere lampen på siden af kroppen. Anbring det så ingen skygger falder over det belyste område, og så lyset ikke afspejler overflade, selv. En måde at kontrollere den sidstnævnte er at slukke lampen og sætte et spejl fladt på visning overflade. Lyset bør ikke være synlig i spejlet.

Blænding

Blænding er lys, der skinner direkte ind i dine øjne, enten fra light source eller reflekteres fra nogle andre objekt. Blænding er ikke nyttig lys og forstyrrer normal vision. For at minimere blænding, dække pærer og vinduer med nuancer til diffus belysning. Flytte bærbare lyskilder, så de ikke afspejler off overflader. Hvis disse indstillinger ikke er muligt, kan du bruge polariserede solbriller til at reducere blænding og forbedre vision.

Opgave belysning

Snarere end at forsøge at lyse hele rummet, er en anden mulighed at tilføje belysning fokuseret på et arbejdsområde. Swivel eller svanehals lamper direkte lys på specifikke overflader, og du kan justere lamper til forskellige opgaver. Du kan supplere overhead lys med undercabinet belysning til bedre counter belysning. Da opgave belysning er tættere og mere fokuseret end almenbelysning, bruger det lavere watt-pærer, som genererer mindre varme og bruger mindre strøm.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com