Typer af beplantning systemer

December 11

Typer af beplantning systemer

Både landmænd og hjem gartnere beskæftiger en lang række plantning systemer til at optimere plantesundhed og øge planteavl. Udvælgelsen af en plantning system er afhængig af typen af afgrøder, der dyrkes, eksisterende jordbundsforhold og behov, samt mængden af havearbejde plads til dyrkning.

Ridge systemer

Ridge plantning systemer er almindeligt anvendt på gårde og storstilet haven parceller. Jorden er dyrket i rækker af gravhøje, eller ridges, med furer på begge sider. Ifølge Nebraska Universitet på Lincoln Cooperative udvidelse er ridge systemer især gavnligt i niveau eller skrå felter med dårlig jord dræning. Kamme resultere i tørretumbler jord på plantning tid og reducere jorderosion. Ridge systemer er normalt ikke-dyrkede før udplantning, bortset fra den mulige tilsætning af gødning. Dyrkede ridge systemer bruger en meget lavvandet tilling metode, der kun forstyrrer jord på toppen af bakken. Tilling er normalt kun udført i orden at forme kamme, fjerne ukrudt eller indarbejde herbicid rester i jorden.

Højbede

I et højbed plantning system, udplantes planter i haven senge bygget over selve jorden. Denne metode er almindeligt anvendt i områder med dårlig jord, der kræver væsentlige ændringer. I visse områder af Texas, for eksempel, er højbede ofte brugt som et alternativ til jord, der indeholder for meget sand eller ler. Højbede kræver ofte mindre vedligeholdelse end i jorden beplantninger, og jordbundens sammensætning er lettere at styre. Ordentlig dræning er en af de vigtigste aspekter af højbed havearbejde, da våde jordbundsforhold tilskynde til sygdom og skadedyr. For at støtte i jord dræning, bygge højbede på en skråning, 2 procent og installere afløb systemer som nødvendigt.

Permakultur

Permakultur er et plantning system, der kan anvendes til en bred vifte af haven indstillingerne. Det understreger grønne havearbejde praksis, der er lav-carbon og selvbærende. Ifølge GrowVeg.com omfatter de primære elementer i en permaculture haven anvendelse af kompost og muld, som både øger jordens frugtbarhed og modvirke ukrudt, samt en no-grave plantning system, som bevarer jordens struktur og forhindrer skader planter. Permakultur plantning systemer er ideelle til hjem avlere, der har begrænset havearbejde plads men ønske hjemmedyrkede produkter.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com