Typer af cementovne

February 18

Typer af cementovne

Cementovne bruges til at fremstille hydrauliske cement. Processen indebærer formaling og blanding af limsten og ler. Rå blandingen opvarmes i cement-ovn til en temperatur på 1.500 grader Celsius (2,732 grader Fahrenheit), og så er det jorden gennem en proces kaldet "klinker" og derefter lavet til cement. Der er forskellige typer af cementovne, der er involveret i produktionen af cement.

Våd proces ovne

Våd proces ovn var vigtigste cement ovnen anvendes i 1900-tallet. De var de oprindelige roterende cementovne. Med vådprocessen ovne, er råmaterialet lavet i en blanding kaldet "gylle", som normalt indeholder 40 procent vand. Disse typer af ovne dårlig brændstoføkonomi blev et problem i 1970 ' erne, da udgifterne til brændstof gik op. Siden da har er færre våde ovne blevet fremstillet.

Tør proces ovne

Tør proces ovn svarer til den våde proces ovn, men det har en bedre brændstofforbrug. Dette skyldes det materiale, der tilføres ovnen er tør. To fælles ingredienser, der anvendes i konkret produktion med tør proces ovne er kalksten og skifer. Ingredienserne er jorden sammen til en rå mel. Dette er derefter fødes gennem toppen af det preheater tårn.

Forvarmer/Precalciner ovne

Forvarmer eller precalciner ovne indeholde høje preheater tårne. Disse tårne bruge varmen fra ovnen til at forvarme råvarer. En fordel ved disse ovne er deres brændstofeffektivitet. De bruger 50 procent mindre energi at tør proces ovn.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com