Typer af centrale luftkonditioneringsanlæg

December 5

Typer af centrale luftkonditioneringsanlæg

Centrale klimaanlæg er en praktisk afkøling metode. Én central air enhed gør opgaven af flere vindue air conditioners. Du kan overveje at skifte til en nyere model, hvis din aktuelle enhed er mere end 12 år gamle. Energy Star-rapporter kan du reducere køling omkostninger 30 procent ved hjælp af en central air unit stemplet med Energy Star blåstempling.

Typer

Centrale luftkonditioneringsanlæg, der er tilgængelige i to typer: en split-system enhed og et emballeret enhed. En split-system enhed består af to dele. Den første halvdel er en metal kabinet, der indeholder en kompressor og kondensator. Kabinettet sidder nær hjemmet men er på ydersiden. Den anden halvdel er en metal kabinet, der sidder inde i hjemmet og indeholder en fordamper. Hvis varme, kan indendørs kabinettet indeholde en del af en varmepumpe eller ovn. En pakket central klimaanlægget sætter alle dele af enheden i et metal kabinet. Kompressor, kondensator og fordamper er grupperet sammen. Enheden er derefter beliggende på taget eller på en betonplade, der sidder i nærheden af grundlaget for hjemmet.

Advarsel

Du skal muligvis en varme-, ventilations- og klimaanlæg (HVAC) entreprenør til at installere eller opgradere enheden central air. Selv hvis du beslutter at gøre projektet på din egen, opstå et problem kunne hvor du har brug for professionel hjælp. Ifølge Consumer Reports, bør du hyre kun entreprenører, der viser dig bevis for limning og forsikring. Kontrahenten skal også have bevis for kræves entreprenør licenser. Du kan også tjekke med din lokale Better Business Bureau eller forbruger anliggender kontor at se hvis nogen gæster har indgivet klager mod entreprenøren. Du vil også kunne bede, hvis kontrahenten er certificeret af handelsorganisationer såsom North American tekniker Excellence eller HVAC Excellence.

Overvejelser

Centrale luftkonditioneringsanlæg kræver årlig vedligeholdelse. Alvorlige problemer, sådan som hvis enheden holder afkøling, normalt kræver hjælp fra en entreprenør. Du kan dog muligvis udføre grundlæggende vedligeholdelse trin på din egen. Ovnen Sammenlign rapporterer, at snavs er det største problem, der forringer klimaanlæg. Udendørs dele, såsom kondensator spoler på en split-system enhed, ofte bliver fyldt op med kviste, blade og snavs. Ud over rengøring af spoler, bør du undersøge kanalsystem, luftfiltre og kondens linjer. Kontakt en kontrahent, hvis du ikke kan udføre disse trin på din egen.

Historie

Centrale luftkonditioneringsanlæg ville ikke eksistere uden Willis Carrier. Ifølge amerikanske opfindere er luftfartsselskabet ingeniør krediteret med at opfinde aircondition. Frø til flyselskabets aircondition idé blev plantet i 1902, da han fik jobbet for at reducere varmen i et trykkeri. Varmen i butikken var så intens, at det begyndte at påvirke blæk. Transportør skabt en luftfugtighed-controller, der gik luften over bredbånd indeholdende en kølervæsken, meget den måde moderne klimaanlæg arbejde. Resultatet var en enhed, der leveres kølig luft.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com