Typer af Cherry Blossom træer

June 12

Sammen med magnolia træer give pynt eller blomstrende kirsebærtræer, dynamisk blossom viser meget sent om vinteren til midten af foråret. Prydplante kirsebær er tæt knyttet til sødt og tærte kirsebær, som pålideligt producerer store, spiselige frugter. Prydplante typer tendens til at producere mere storslået og voldsom blomster og give ikke frugt senere i sommeren. Blomstrende kirsebærtræer arter og sorter rådighed for gartnere giver en bred vifte af træ størrelser, blomst farver og bloom perioder.

Yoshino kirsebær

Gjort berømt af deres tilstedeværelse omkring Tidal Basin i Washington, D.C., yoshino kirsebær (Prunus x yedoensis) blomstrer i det tidlige forår. Blomsterknopper er lyserøde, men blossoms åbne og alder meget bleg lyserød til ren hvid. Med oprindelse i Japan, yoshino kirsebær træer vokse potentielt 40 til 50 fod høj og lige så bred der, men kultivarer tendens til at nå kun 20 fod høje og 25 fod bredt, når moden. Tre sorter af notat omfatter Akebono, Shidare Yoshino og sne springvand. Vokse yoshino kirsebær træer i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5-8.

Higan kirsebær

Også hjemmehørende i Japan er Higan kirsebær (Prunus subhirtella). Michael Dirr, amerikansk woody plant ekspert fra University of Georgia, bemærkninger, at denne art tåler hård lerjord og sommervarme bedre end andre blomstrende kirsebær. Det er også blandt de længste levede. Modning 20 til 40 fod høj og 15 til 35 fod bred, bærer Higan kirsebær træer lys pink blomster i det tidlige forår. I efteråret vender løv en pålidelig gul. Vokse Higan kirsebær i USDA zoner 4b 9a. Tre sorter af denne art omfatter Autumnalis, Pendula og Pendula Plena Rosea. Autumnalis blomstrer i foråret og efteråret, mens de sidstnævnte to sorter producere grædende gren baldakiner.

Japanske blomstringen kirsebær

Måske mest maleriske-dannet og stærkt blomstring af kirsebær prydtræer er japanske blomstringen eller orientalsk kirsebær (Prunus serrulata). Dirr bemærker, at mange plante vira og sygdomme forårsage mange sorter af denne art til at leve kun omkring 15 år. Sunde planter modne opad 20 til 35 fod høje og 15 til 25 fod bredt med rundet eller vase-formet baldakiner. Blomsterne forekommer i midspring, spænder fra pink til hvid, afhængig af sort. Blomster kan være enkelt udformet, med kun fem kronblade, eller dobbelt, med ekstra petal rækker laver frilly og spænde-lignende blomster. Kwanzan/Kanzan/Sekiyama, Mt. Fuji/Shirotae, Shirofugen og Amanogawa er fire sorter af japanske blomstringen kirsebær bredt fundet i planteskoler og haver i USA. Dyrke dem i USDA zone 5, selvom 8.

Sargent Cherry

Som Higan kirsebær, Sargent kirsebær (Prunus sargentii) er en lang levetid træ men blomstrer et par uger tidligere. Det producerer sin pink blossoms samtidig påskeliljer nåde haven. Modning 20 til 30 fod høj og lige så bred, vokser Higan kirsebær i en bred vifte af fugtig, veldrænet jordtyper. Denne art er bedst til USDA zoner 4b-7. Columnaris vokser med en mere snæver baldakin, der ligner en vase i stedet for en kolonne. Dirr nævner at kultivar Accolade producerer dobbelt blomster, men er resultatet af en hybrid tværs mellem Sargent og Higan kirsebær.

Okame kirsebær

På tværs af USDA zoner 5-8 er Okame kirsebær (Prunus 'Okame') den første blomstrende kirsebær til at blomstre i slutningen af vinteren eller det tidlige forår. De lyserøde knopper tæt linje grenene og åbne til lavendel-pink blomster, ofte kvalt af sen frost. Okame cherry tolererer lerjord og sommervarmen godt. Den modnes til sidst 20 til 30 fod høj og lige så bred med en opretstående oval silhuet. En af denne hybrid træ forældre er Taiwan eller bell-blomstrede cherry (Cerasus campanulata), som blomstrer i midten til slutningen af vinteren i USDA zoner 7 til 9.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com