Typer af DC-generatorer

February 28

En elektrisk generator omdanner mekanisk oprettede energi til elektrisk energi. Den mekaniske energi er lavet af en dampturbine, vandkraft, forbrændingsmotorer, vindkraft, et håndsving eller trykluft. Der er to former for elproduktion, jævnstrøm (DC) og vekslende nuværende (AC). Mens AC generatorer er mere almindelige, er DC generatorer generelt mere pålidelige og effektive til industriel brug. Der findes fire typer af DC-generatorer.

Separat ophidset

Separat ophidset generatorer har et magnetisk felt genereret med strøm fra en ekstern kilde såsom en batteri. Effekt afhænger af generator rotationshastighed. Dybest set, den mere rotation der er, jo mere strøm er genereret. Disse generatorer bruges mest i elevatorer, der kræver en vis mængde af spænding kontrol.

Selv spændt

Selv spændt generatorer har et magnetfelt, der modtager sin strømmen fra produktionen af generatoren, selv. Almindeligvis anvendes i applikationer lige fra tunge industrielle generatorer til nogle modeller af personlige generatorer, er de de mest økonomiske generatorer at købe og bruge. I selvstændige ophidset generatorer, er en lille mængde af magnetisme tilbage i elektromagneterne når generatoren er stoppet, gør det muligt at starte igen og producere den energi, det skal køre.

Shunt

Shunt-generatorer er en delmængde af selvstændige ophidset generatorer og har ekstra ture af fine tråd i deres magnetiske kerne. Dette skaber højere modstand end regelmæssig selv spændt generatorer, som øger effektiviteten af nuværende output på tværs af forbindelserne og gør selvhelende generatorer meget hurtigt. Et typisk eksempel på en shunt generator er en generator, der har bør for at oplade batterier hurtigt.

Sammensatte

Lig selvhelende generatorer, sammensatte generatorer har to sæt af wire snoede rundt hver pol forbindelse. Denne fordobler effektivt nuværende produktion uden faldende samlede effektivitet. Den ulempe ved denne type er, at de er som regel dyrere end de andre generator typer. Den højere strøm er også nogle gange for høj for alle applikationer.

Bruger

Selv om de fleste el-generatorer bruges i dag er AC typer, har DC-generatorer fordele i visse anvendelser. Fabrikker med store DC power krav er ideelle steder for DC-generatorer, især dem, der galvanisering eller producere industrielle materialer og stoffer som aluminium og klor. Diesel-drevne DC generatorer drive de fleste kommercielle skibe, og de er også udbredt i højhastighedstog.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com