Typer af funderingspæle

May 7

Typer af funderingspæle

Funderingspæle er grupper af cylindrisk eller flad sektioner af træ, stål eller beton der er drevet til jord en del af et fundament. De bruges når jorden nær overfladen er for svage til at bære vægten af struktur eller bygning. Bunker overføre denne strukturelle belastning til dybere jorden eller rock, der er bedre i stand til at bære vægten. Bunker klassificeres afhængigt af, hvordan de bærer den strukturelle belastning.

Tømmer bunker

Tømmer bunker er typisk træstammer der er trimmet af grene og bark og det har ingen bøjninger, store knob, opdelinger eller forfald og er ensartet fra ende til anden. Tømmer bunker er de billigste typer af funderingspæle, men har en lavere bærende kapacitet end stål eller beton og kan ikke være egnet til områder, hvor de er udsat for årstidens elementer.

Betonsøjler

Betonsøjler kan være af to typer. Færdigstøbte beton bunker er pre-lavet ved hjælp af forstærkede eller forspændte beton. De har en høj bæreevne men længere pæle er vanskeligt at transportere, og de er svært at skære til en bestemt længde.

Støbt-in-sted betonsøjler er lavet ved at køre en cylindriske shell i jorden til den ønskede dybde og derefter udfylde skallen med flydende beton. Skallen bidrage ikke til at indlæse bæreevne men giver et hul for at gøre den konkrete bunke. Disse er at foretrække, som bygherrer kan danne enhver længde og dybde, og det ikke er nødvendigt at transportere dem. Betingelser skal dog gunstige som beton skal være i stand til at hærde i formen.

Stål pæle

Stål bunker kommer i forskellige former og størrelser, men er normalt valset stål sektioner af sømløse rør, der kan svejses til længder på op til 70 meter. Stål bunker behandles før den placeres som korrosion kan være et problem. De er typisk indlejret i jorden med åbne ender og kan placeres i hårde overflader såsom kampesten eller rock senge.

Sammensatte bunker

Sammensatte bunker er lavet af et materiale i den nederste del og en anden i den øverste del. De anvendte materialer afhænger af vægten af den strukturelle belastning. En sammensat bunke lavet af træ og beton, for eksempel bruges til at understøtte masser af 20 til 30 tons. En lavet af stål og beton bruges til at understøtte belastninger op til 50 tons.

Spuns

Spuns er specielt formet sikringsanlæg bunker lavet af stål, træ eller dannet beton, der bruges til at gøre en kontinuerlig væg, der modstår vandrette belastninger fra jord eller vand belastninger.

Forsynet med bunker

Drevet lodret ned i jorden, er bærende bunker brugt for den direkte støtte af lodrette belastninger, som de distribuerer gennem forholdsvis blød jord, der ikke er i stand til at støtte koncentrerede belastninger.

Ende-bærende bunker

Ende-bærende bunker er kørt gennem meget blød jord, og de kommer til en ende i hård, lidt uigennemtrængeligt materiale såsom rock eller tætte grus. Deres bæreevne kommer fra modstanden i det nederste lag af bunken.

Friktion bunker

En friktion bunken er en bunke, som er drevet i jord, der er forholdsvis ensartet, men spidsen af bunken er ikke fast i et hårdt lag. Vægten af strukturen er overført nedad og lateralt af friktion mellem bunken og den omgivende jord.

Kombination ende-bærende og friktion bunker.

En bunke kan passere gennem blød jord, der giver nogle friktion modstand, men derefter går ind i et tættere lag, der har en bedre bæreevne. I dette tilfælde bære disse bunker belastninger ved en kombination af ende-bærende og friktion.

Dejen bunker

Bunker, der er drevet ned i jorden i en vinkel med lodret bunker kaldes dej bunker. Når fundamentet materiale undlader at stoppe sideværts bevægelse af de lodrette pæle, vil dej bunker hjælpe bære belastningen. Dejen bunker anvendes også, hvis jorden er Komprimerbar, for at sprede lodrette belastninger over et større område. Dejen bunker kan bruges alene (placeret i modsatte retninger) samt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com