Typer af gamle trægulv

October 23

Typer af gamle trægulv

Når bosættere til Nordamerika begyndte at dække deres gulve med hårdttræ, brugte de enhver tømmer, der var til rådighed. Mens de drog fordel af de rigelige bevoksninger af fyrretræ i den nye verden, brugt de også flere løvtræ, der ikke er almindeligt anvendt i moderne tid, herunder kastanje, elm og bøg. Tunge og not gulvbrædderne blev populær i 1600-tallets Frankrig, og amerikanerne har brugt dem, men de også brugte shiplap gulvbrædderne og dem med kvadrat kanter.

Planke stilarter

De tidligste etager blev bygget af brædder, der havde kvadrat kanter og ender, og blev 1 tomme eller flere i tykkelse. Bestyrelserne blev naglet til strøer gennem deres toppe, eller ansigt-naglet og en tendens til at udvikle bred huller mellem dem. Nogle huse bygget i 1800-tallet har shiplap bestyrelser, eller bestyrelser fræset med tilstødende riller, der passer over hinanden. Shiplap brædder var også naglet af en ansigt. 1900, var 3/4-inch-thick boards med sikringsanlæg tunger og riller blevet populære. De kunne naglet selv tunger, eller blind-naglet, således at neglene ville holde brædderne tæt mod hinanden uden at være synlig.

Masseproduktion af gulvbelægning boards begynde ikke indtil midten af 1800-tallet. Et gulv, der går forud for denne æra sandsynligvis funktion boards tilfældige længder og bredder. Desuden, fordi træ er blevet dyrere, ældre gulve normalt har længere fjer og not brædder end moderne.

Råvarer

Selv om pine var gulvmateriale valg til de tidlige bosættere, de gjorde brug af uanset materialer, de havde, herunder mange træsorter bruges i moderne tider, som eg, ahorn og Gran, og nogle ikke længere til fælles brug, ligesom chestnut og hickory. De opnåede træ fra gamle vækst træer, der havde haft mange år og endda århundreder at modne, så bestyrelserne havde en strammere korn end moderne gulvbrædderne sleben fra yngre træ. Træet var kvartal savet ved at skære stammen i kvarte før udskæring bestyrelser. Denne metode afslører en kompleks korn mønster, der er sjældne i moderne gulvbrædderne, fordi denne type fræsning er betragtes som spild af moderne standarder.

Udfør belægninger

Den tidlige kolonister venstre deres gulve unsanded og uafsluttede, og som overfladen af træet var båret af mund trafik, det udviklet en naturlig glans på dens overflade. I stedet for en klar finish brugt husejere i 1800-tallet ofte maling fremstillet af sådanne ingredienser som oxblood og mælk. Linolie eller shellak var de sædvanlige valg når en klar finish var ønsket indtil tung olie begyndte at blive importeret fra Kina i slutningen af 1800-tallet. En regelmæssig voksbehandling holdt gulvet poleret. Det var først i perioden 1920-1940 at polyurethan blev finish materiale valg for trægulve.

Parketgulv

Selv om ikke så almindeligt som plankegulve, var parket en funktion i mange fine huse i 1800-tallet. Installatører monteret stykker af kvartal savet løvtræ i indviklede mønstre af limning dem eller forbinde dem med lille wire negle. Da træet var billigere end tæpper, husejere undertiden tilføjet en parket kant omkring ydersiden af rummet og lagde tæppet i midten for at minimere dækningsområde af gulvtæppet. Et gammelt parketgulv er tilbøjelige til at have været slebet flere gange, hvilket gør træet meget tynd og re slibning en delikat proces.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com