Typer af håndlavede træstole

October 26

Typer af håndlavede træstole

Stole har været lavet i hånden i århundreder, og på trods af at de fleste møbler er fremstillet i dag med maskiner, nogle håndværkere fortsat gøre stole i hånden. En håndlavet stol kan være mere end bare et sted at sidde; Det kan være et objekt af skønhed og noget deles af generationer i en familie.

Gyngestole

Før fremkomsten af polstret hvilestol var gyngestol normalt den mest komfortable sæde i huset. Rockere er karakteriseret ved lange buede stykker træ fastgjort til fødderne, så sitter at rock tilbage og frem. De fleste rockere har også udskårne sæder, armlæn og profileret ryg for maksimal komfort. Rockere var meget udbredt i kolonitiden, og nogle af de oprindelige stykker fra denne æra nu hente enorme priser på antikke auktioner. Hånd bygning af gyngestole tillader funktioner, der er meget vanskelige at efterligne med maskiner, for eksempel strømmende linjer, der gør tiltrådte stykker af træ som benet og rocker synes at være en enkelt formular. Den afdøde master woodworker Sam Maloof var en mester i denne stil.

Morris stole

Særkende ved en Morris stol er den justerbar ryg, der er knyttet til stol sædet med hængsler og understøttes af et stykke træ, der strækker sig på tværs af arme bag ryggen. Stolens Morris fik sit navn fra den britiske designer William Morris, selv om der er nogle historiske spørgsmål om, hvorvidt Morris faktisk designet det. De fleste Morris stole omfatter polstrede puder på bagsiden og sæde, men deres rammer har været traditionelt udformet ud af træ i over 100 år. Morris stol er central for kunst og kunsthåndværk stil, som blomstrede i det tidlige 20 århundrede og opmuntret håndlavede enkelhed som en reaktion på hvad disse håndværkere så som overdreven udsmykning af victoriansk stil.

Spisestue stole

En udfordring for enhver håndværker er at konstruere et komplet sæt af spisestue stole. Traditionelle sæt af spisestuestole omfatter seks spisestole uden arme og enten én eller to stole designet til lederne af tabellen og herunder armlæn. Hånd crafting af et sæt af otte stole er en betydelig mængde af arbejde, og uden den automatiske præcision af elværktøj, det kræver nogle færdigheder til at skabe stole at alle ser det samme. Sæt af spisestuestole er typisk bygget som et sæt med den tabel, de sidder rundt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com