Typer af hoveder på træskruer

February 14

Træskruer kommer i mange forskellige typer, beregnet til mange forskellige anvendelser. Blandt delene af et træ skrue, der kan variere er hoved eller øverste del af skruen, som er hvor skruetrækkeren forbinder til skruen for at drive det ind i skoven. Hovedet på en skrue kan være formet anderledes og kan også være konstrueret til at modtage forskellige typer af skruetrækkere. Før du begynder en træbearbejdning project, hvor du planlægger at bruge skruer, er det en god idé at orientere dig om de forskellige typer af træ skruehoveder.

Flathead skruer

Den mest almindelige type af skruehovedet er den flathead, også kaldet den undersænket hoved. Flathead skruer skal være undersænkede hoveder, således at de flugter med overfladen af træet. Det betyder, at et lille hul skal være boret ind i træ med et borehoved, som vil skabe et hul ind i hvilke skrue vil passe perfekt. Flathead skruer er også ofte bruges til at fastgøre hængsler til træ samt.

Rundhoved skruer

Rundhoved skruer har dome-formet hoved. Disse skruer er designet til at hvile lige over overfladen af træet. Fordi de bliver synlige, har disse typer af skruer normalt en tiltalende finish, enten blå eller poleret. En variation af den rundhoved skrue er rund skive hoved skrue, hvilket er en skive-lignende læbe bygget ind i hovedet af skruen.

Panhead skruer

Panhead skruer, også kaldet hævet skruer, er meget lig rundhoved skruer undtagen de har en mere flad top samt helt lodrette sider. De har også en flad bærende overfladen under hovedet, så de er nyttige ved tilknytning af hardware såsom skuffe dias og hængsler.

Oval-head skruer

Oval-head skruer er dybest set en hybrid mellem rundhoved og flathead skruer, med en mindre dome end rundhoved skruer og en flathead-stil undersænket design. De er også ofte bruges til at fastgøre hængsler og andre færdig hardware.

Jagthorn-Head skruer

Jagthorn-head skruer er en mere moderne version af den flathead skrue. Mens flathead skruer skal have en undersænker hul boret før de er drevet, Jagthorn-head skruer er designet til at trække ned flush i blødere typer af træ uden brug af en undersænket hul.

Truss hoved skruer

Truss skruer har bredere hoveder, med en afrundet top.

Drive typer

Der findes flere store typer screwdrives. Standard skruehoveder har en enkelt slot. Phillips skruer har to scross-skraverede slots. Pozidrive hoveder ligner Phillips hoved, undtagen de har fire små ekstra tænder for et bedre greb. Socket drev er sekskantet.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com