Typer af kølemidler

December 26

Du har sikkert hørt udtrykket "kølemiddel" og ved, at det er noget, der gør klimaanlæg og køleskab holde tingene koldt. Men hvad der præcist er et kølemiddel, hvilke typer findes der og hvad er forskellen mellem dem?

Definition

Køling er køling af et stof nedenfor ambient, eller værelse, temperatur ved at fjerne varme fra stoffet. Det materiale, som fjerner varmen kaldes et kølemiddel. De to hovedgrupper af kølemidler er dem, der absorberer varme ved at ændre stater (f.eks. flydende til en damp) og dem, der absorberer varme men ophold i den samme stat (f.eks. en væske, der forbliver en væske).

Proces

Den mest almindelige type af kølemiddel anvendes i vores boliger og industri absorberer varmen ved at skifte fra en flydende til en damp. Da de faktiske fysik involveret, der aktiverer dette kan ske uden for rammerne af denne artikel, er det tilstrækkeligt for at sige, at gennem processen med fordampning, kølemiddel fjerner varmen fra luften og overfører det andetsteds. Det er derfor, du føler dig varm luft kommer ud af bagsiden af dit køleskab eller klimaanlægget--det er varmen, der er blevet fjernet fra luften du forsøger at køle.

Historie

I søgning til at finde den bedste kølemiddel med de mest eftertragtede kemiske, fysiske og termodynamiske egenskaber, var mange typer af kølemidler eksperimenteret med i de tidlige dage af køleanlæg. Flere, der klarede sig godt blev skrottet fordi de var eksplosive eller fordi de var giftige og kan udgøre en sundhedsrisiko, hvis slippes ud i atmosfæren.

Typer

De fleste typer af kølemidler har gode og dårlige kvaliteter. Luften blev brugt i de tidlige dage, men fjerne ikke varme meget godt. Ammoniak er giftig, men har været anvendt i årevis i industrielle applikationer hvor toksicitet er en sekundær bekymring. Kuldioxid er ikke giftige og brandfarlige, men kræver høj-opererer temperaturer, der ikke er altid praktisk. Andre typer omfatter kulbrinte, methylchlorid, svovldioxid og azeotropes. De mest praktiske og himmelvidt anvendte kølemidler er i gruppen Freon.

Miljø

Navnet Freon er faktisk et varemærke anvendes til en bred vifte af brandfarlige luftarter eller flydende fluorholdige kulbrinter. Dens sammensætning er ændret i år på grund af bekymring for mulige skader på miljøet. Tidlige typer af Freon var meget stabil og nedbryde ikke let indtil de nåede ozonlaget i de øverste niveauer af atmosfæren. Tanken om blev at dette kan forårsage skade på ozonlaget først foreslået af Nobelpris modtager F. Sherwood Rowland i 1970 og senere undersøgelser lavet en stærk sag for sin teori.

For at bekæmpe dette problem, efterfølgende formuleringer af Freon tilføjet brint til de blandinger, som forårsaget af kemikalier i Freon til at nedbryde uskadelig før ozon. På grund af dette, har alle køleanlæg fået mandat ved lov at skifte over til disse nye og forbedrede typer af Freon.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com