Typer af koloniale møbler produceret

October 10

Typer af koloniale møbler produceret

Den amerikanske kolonitiden strakte sig hundredvis af år, utallige miles og en brede kulturelle milieu, der inkorporerede elementer som fjerntliggende som blomstrende styling af den amerikanske rokoko og curt linjerne i dansk puritanske smag. Fra intellektuelle tilflugtssteder og snedækkede vintre i Boston til sprawling plantager og den sydlige varme, blev koloniale møbler gjort til at imødekomme kravene fra en række klientel og klimaer.

Plain og pæn

Skiftevis kaldt "plain og pæn" og "pæn og enkel," denne stil med koloniale møbler er defineret af disse to ord. Stilen var tæt forbundet med en klassisk og curt engelsk stil og kendetegnet ved enkle linjer, square og rektangulære former, standard proportioner og en særskilt manglende ornamentik. "Pæne og glatte" stil blev populære i Chesapeake Bay området i 1700-tallet og blev brugt i opbygningen af stole, kabinetter, kommoder, sofaer, borde og andre standard stykker af møbler.

Hollandsk koloni

Den hollandske kolonistil af amerikanske møbler og arkitektur blev populær i hele 1600-tallet i hollandsk og tidligere hollandske territorier i hele nordøst, herunder New York City. Møbler som kabinetter, kister, kommoder, borde og stole var hugget i den hollandske kolonistil. Typografien er karakteriseret ved uløseligt udskårne ornamenter og store paneler prydet med komplekse udskårne tableauer af blomster og frugt. Hollandsk kolonial senge var ofte hugget ind i en skovklædt alkove i et soveværelse, komplet med en udskåret dør for beskyttelse mod vintervejret.

Amerikanske rokoko

Rokoko er en stil af kunst og ornamentik, som opstod i Frankrig i 1700-tallet, der er karakteriseret ved flydende. Amerikanske rokoko møbler, som var især populær i Philadelphia, blev ofte massive og arkitektonisk, sige, at det lignede den storhed og omfanget af arkitektur i miniature. En amerikansk rokoko kommode som i Yale samling af koloniale møbler, havde bøjet benene, udsmykkede dressinger og konkave organer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com