Typer af lilla træer

December 19

Syrener er en af de mest alsidige buske. De danne slægten Syringa og er medlemmer af familien oliven karakteriseret ved at producere klynger af trompet-lignende blomster i forskellige farver i løbet af foråret.

Fælles lilla

Den mest kendte sort er Syringa vulgaris eller fælles lilla. Det kan dyrkes som en stor busk eller et lille træ op til 18 til 20 fod høje. Blomster ligge normalt fra hvid til lys lilla til lilla.

Ungarsk syren

Den ungarske syren (Syringa josikaea) er hjemmehørende i central- og Østeuropa. Det vokser til 6 til 12 fod. Blomsterne er mørk pink med en stærk duft.

Japansk lilla

Den japanske syren (Syringa reticula) er et relativt lille træ. Det vokser til en højde på 36 fod, og undertiden til 45 fod, hvilket gør det den største arter af syren, og den eneste, der er altid et lille træ i stedet for en busk. Blomsterne er enten gul, hvid eller off-white, og har en stærk duft.

Himalaya lilla

Himalaya syren (Syringa emodi) er også kendt som den "sene lilla", fordi det blomstrer meget senere i sæsonen, undertiden så sent som i forsommeren. Vokser til en højde på omkring 9 til 11 fod, er det kendetegnet ved blomster, der har et rosenrødt lilla nuance.

Californien lilla

Californien lilla (slægten Ceanothus) er egentlig ikke en ægte lilla. Disse 50 til 60 arter er faktisk i familien buck-torn og er hjemmehørende kun til Nordamerika. Der findes flere sorter kendt som "snigende Californien syrener", som bunddække.

Fun Fact

Highland Park i Rochester, New York, i USA har en af de største samling af syrener i landet. Denne placering hævder over 500 sorter og vært en liljefestivalen hvert år i begyndelsen af maj.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com