Typer af Passion blomster

December 23

Med store-faced slående blomstrer i lilla, røde og violer er passionflowers karakteristisk og eksotisk. Over 200 arter dyrkes for deres skønhed. Andre arter er vokset for deres spiselige frugter. Nogle passionflowers fortsætte uændret i native levesteder.

Oprindelse

Passionflowers blev opdaget i Peru og derefter dyrkes i Europa. Ninety-fem procent stammer i sydamerikanske tropiske regioner. De resterende arter er hjemmehørende i Asien, Australien og Nordamerika. De eneste kontinenter uden indfødte passionflowers er Afrika, Antarktis og Europa.

Arter

Passionflowers er i Passifloraceae familien, og i slægten Passiflora.

Vinstokke

Der er et par busk og herb passionflowers, men de fleste klatring vinstokke med slyngtråde. Nogle vokse hurtigt og kan klatre op over 50 fod. De fleste er urteagtige stauder.

Brugbare sorter

Mange arter producere spiselige frugter, mens andre er giftige. Nogle arter er dyrket til skønhed. Passionflower sorter bruges til at stoppe erosion, og som banken dækker. Nogle bruges som naturmedicin.

Særlige kendetegn

Passionflower blomstrer er indviklede. De fleste bruger insekt bestøvere. Nogle passionflowers bruger mimik; andre ændre petal farver. De fleste passionflowers mister deres blade om vinteren. Visse arter vil blomstre hele året.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com