Typer af savværker

November 13

Typer af savværker

Savværker har været brugt siden oldtiden til at skære logfiler i bestyrelser. Tidlig savværker blev drevet af vand. Senere, vindmøller, damp og elektricitet drevet savværker. Over de sidste to århundreder udviklet ingeniører bærbare savværker, der er i udbredt brug i dag. Bærbare savværker kaldes undertiden enmands savværker. De kan transporteres til hvor logfilerne er skæres, reducere transportbehovet for kluntet industrien.

Bærbare Båndsavens Mill

En Båndsavens mølle har en Båndsavens knyttet til en log køje. Logfilen er placeret på køje. Båndsavens vingen ligger typisk på gummihjul og bladet rejser ned på længden af loggen. Log køjer og spor bestemmer tykkelsen af den færdige board.

Bærbare Chainsaw Mill

En chainsaw mill består af én eller to motorsave knyttet til et par skinner. Skinnerne er i stand til at sidde på log og rejse på tværs af det mens kædesav skærer træ. Afstanden mellem skinnerne og bar af motorsaven er, hvad vil diktere tykkelsen af bestyrelsen.

Bærbare Swingblade Mill

Swingblade mills bruge cirkulære knive. De er gas-drevne og er normalt automatiserede. De bruges typisk til større logs og kan justeres til at skære mange forskellige størrelser bestyrelser.

Vand drevne-sten savværk

Sten savværket, også kendt som Hierapolis savværk, er den tidligste registreres eksempel på et savværk. Drevet af vand, stammer det fra det tredje århundrede e.kr. Disse blev brugt rundt om i verden i adskillige århundreder.

Vindmølle savværk

Vindmølle savværker blev udviklet i slutningen af 1500-tallet af en hollandsk ingeniør, der sætter en krumtap på en vindmølle til magten i savværket.

Damp-drevne savværker

Damp-drevne savværker blev udviklet i USA i begyndelsen af 1800-tallet. Disse typer af savværker blev bygget i områder væk fra vand og var langt mere effektiv end ældre Møller.

Edb savværker

Dagens savværker er i vid udstrækning edb og køre på elektricitet. Edb mills understrege højeffektive produktion, sammen med sikkerhed og affald reduktion. Da de er dyre at bygge, kræver de typisk en høj grad af produktionen for at returnere overskud.

Benzin-drevne savværker

Benzin-drevne savværker operere på grundlag af mindre end edb savværker. De var almindelige tidligt i 1900-tallet og findes på en lille skala i dag. De er typisk drives af private entreprenører.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com