Typer af stoleben

May 10

Typer af stoleben

Stole er sammensat af et sæde, en bagsiden, benene og undertiden, armlæn. Stole kommer i mange forskellige former og former, fra simple til udsmykkede, og er lavet af forskellige former for materiale. Alle stole har dog én ting til fælles--de alle har ben. Ligesom andre dele af en stol, typen af benet kan give oplysninger om en stol, sådan sin stil og den periode, hvorfra det stammer.

Cabriole og Marlborough ben

Cabriole ben er formet i to kurver: den øverste kurve er konvekse og den nederste kurve er konkav. Foden af benene kan være en bold og klo eller en klub. Knæet er undertiden udskåret med pynt som en kammusling shell. Oprindeligt de gamle kinesiske og grækerne anvendte denne type stol ben, men i slutningen af 1700-tallet europæiske stole og borde blev populært monteret med cabriole ben. For eksempel, finde du dem på Queen Anne stole.

Marlborough ben er lige ben, der er tunge, undertiden riflet, og udstyret med en blok fod. Disse typer af ben blev brugt i engelske og amerikanske møbler, især i midten af 1700-tallet. Bens navn er afledt af Hertugen af Marlborough for møbler, der var designet til ham. Thomas Chippendale foretrak denne stil af ben for sin møbler.

Spiral og Saber ben

Spiral ben er lige og hugget så de ligner en spiral eller snoede reb med en snoede fløjte eller groove. Af portugisiske og indiske oprindelse var spiral ben populære i slutningen af 1600-tallet i perioden restaurering.

Stole med saber ben er tilspidset og ligne en kavaleri sabel. Benene er buet saa forbenene rager frem og den igen ben stikker ud bag. Disse typer af ben blev første gang brugt i Grækenland og er tydeligt i den græske klismos stol. Saber ben findes også på Grecian stole designet af Thomas Sheraton i begyndelsen af 1800-tallet.

Rhinskvin og lyreformet ben

En variation på cabriole ben, hock ben har en brudt kurve på den indvendige side af knæet. Det betyder, at benene har en glat, vinkelrette afsnit mellem den øverste konvekse sektion og bens fod.

Lyreformet ben er to ben, der kommer sammen for at danne formen af en lyre, en harpe-lignende instrument anvendes i mange franske og dansk design. Lyre motiv, men er også udbredt i stol rygge. Disse ben var populære på stole under den tidlige 19 midt 1800 tallet periode imperium, der også kaldes den klassiske stil.

Parsons og tilspidsede ben

Parsons ben bruges ofte på Parsons stole og er lange og fuldt polstret med stof. Parsons stole er polstret spisestuestole.

Tilspidsede ben er bred øverst og blevet gradvist smallere i bunden. Engelske møbler designet af George Hepplewhite i 1700-tallet almindeligt havde tilspidsede ben. Skjold ryg stole designet af Hepplewhite var udstyret med tilspidsede ben, som var mange tidlig klassisk stil stole.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com