Typer af sygdomme i stueplanter

February 23

Typer af sygdomme i stueplanter

Ligesom udendørs planter er stueplanter modtagelige for sygdomme. Insekter, svampe og bakterier kan invadere de rødder, jord og blade af potteplanter. Når planterne er udsat for høj fugtighed, mangelfuld ventilation eller overwatering, er de udsat for sygdom.

Meldug

Meldug opstår i potteplanter, når luften omkring dem er fugtigt og der er dårlig ventilation. Hvis sygdommen er fanget tidligt, kan planten gemmes. Fjern døde dele af planten, derefter flytte den til en placering med mindre fugtighed og bedre ventilation. Planter, der er modtagelige for denne sygdom omfatter afrikanske violer, begonier og roser.

Visnen

Visnen er en sygdom, der forstyrrer en plantens rodsystem. Svampe og bakterier vil udvikle i jorden og derefter indtaste anlægget gennem rødderne. Symptomer på denne sygdom omfatter blade, som visner eller slå bleg. Efter ikke modtager den ønskede mængde vand, blive bladene i sidste ende brune. For at bekæmpe sygdommen, afbrød de inficerede dele af anlægget eller genplante det i en desinficeret pot.

Root Rot

Root rot opstår, når en plante er overwatered og mikroorganismer begynde at udvikle i de fugtige forhold. Stænglerne vil hænge og se ud som om de har brug for vand, så rødderne slå rørstrømsk eller brun. Anlægget kan faktisk falder over. Hvis du fange denne sygdom tidligt nok, du kan repot plante i ny jord og flytte det til et mere tørt miljø. Fælles potteplanter modtagelige for denne sygdom omfatter kaktus og sukkulenter.

Grå skimmel eller Botrytis Blight

Botrytis blight opstår, når en plante har blive overfyldte eller skal udholde høj luftfugtighed. Den indtræffer også, når døde dele af planten ikke er blevet fjernet. Tegn på blight omfatter fuzzy grå vækst på anlægget. For at helbrede en plante af denne sygdom, fjerne blade eller blomster, der har skimmel. Vand planten mindre og holde det i en tørrere miljø.

Nematoder

Nematoder er lille skadedyr, der angriber planter ved at grave ind i væv af rødder eller blade. Tegn af nematoder omfatter manglende vækst eller visnen. Bladene begynder at miste deres farve på grund af manglen på nødvendige mineraler. Hvis det er en blomstrende plante, kan planten også ikke længere blomstre. For at bekæmpe disse skadedyr, kan planten kræve ompotning i ny jord. Før ompotning, skal du dobbelttjekke rødder for tegn af nematoder.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com