Typer af varmevekslere med finner

May 17

Typer af varmevekslere med finner

Varmevekslere er enheder, der hjælper systemer udveksle varme frem og tilbage. Dette gøres af mange grunde. Nogle systemer er designet til at varme eller kølige luft, der bruges til et bestemt formål. Andre systemer hjælpe fabrikker spare energi og forbedre ydeevnen af vand. De finner, som disse varmevekslere bruge er slankt og holdbart metal finner normalt fremstillet af en aluminiumslegering eller noget lignende. Varme flyttes nemt gennem materialer som metal. Varmevekslere udsætte disse metal finner til luft eller en lignende medium, og hvis finnerne er varmere end luften, varmen vil flytte fra finnerne i luften (forsøger at opnå ligevægt). Hvis finnerne er køligere, vil de absorbere varme i stedet.

Motor motorer

Motor motorer kræver luft for at korrekt forbrænde deres brændstof. De fleste motorer har komplekse benzinindsprøjtningssystemer, der kombinere og komprimere en lille mængde af brændstof og en lille mængde luft, de fyre ind i forbrændingskammeret for hver stempel-flytte eksplosion. Men typen af luft høj grad påvirker motoreffektivitet. Motorer har luftfiltre til at fjerne eventuelle forureninger, men disse filtre ændrer ikke lufttemperatur. Dette er, hvor varmevekslere hjælp ud. De tager varmen fra luften, før det er komprimeret med brændstoffet. Den koldere luft er, jo tungere bliver det, og jo mere det kan komprimeres med brændstoffet. Dette fører til en mere kraftfuld eksplosion og større kraft, som motoren kan bruge.

Gas anlæg

Gas planter forfine naturgas fossile brændstoffer for at oprette færdige produkter klar til transport og salg. Denne proces involverer typisk varme materialer, og ofte producerer en stor mængde af udstødningen, som er kanaliseret opad gennem store rør og ventilationskanaler i luften. Men, sammen med udstødning, gas planter frigive en stor mængde varme, som betyder tabt energi. Mange planter er udstyrede med finner varmevekslere op i udstødningsgas ventilationskanaler. Finnerne absorbere tilbage nogle af de tabte varme, som overføres tilbage i anlægget, hvor det kan bruges igen. Dette gør planterne mere effektiv.

Klimaanlæg

Klimaanlæg er den mest almindelige type af finner varmeveksler. Deres job er enkel. De overfører varme frem og tilbage fra bygninger til at opretholde en bestemt temperaturområde besluttet af termostaten. Effektiviteten af disse klimaanlæg afhænger til dels af hvordan ren deres finner er.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com