Typer af vingen stole

December 11

Typer af vingen stole

Wing stole har været et dagligt syn i boligudstyr i århundreder. Fra begyndelsen af 1700-tallet og langt ind i det 21. århundrede, de har prydede og vil fortsætte med at nåde stuer, stuer, soveværelser og huler. Der er mange typer af vingen stole, med priser fra ublu til overkommelige, med holdbarhed og funktionalitet af hvert stykke varierende samt.

Historie

En vinge stol, også kaldet en fløj tilbage, består af en stol, der er normalt fuldt betrukket med stof eller læder, og har "vinger" nå fra armene på stolen til bagsiden. Vingerne typisk slutte sig sammen i en 90-graders vinkel. Nogle er endnu bredere. Det oprindelige formål med disse vinger var at beskytte dem, der sidder i stole fra kladder almindeligt forekommende i gamle, dårligt isolerede huse. En anden anvendelse var at beskytte den sarte hud af damer sidder i nærheden af en pejs.

Fra England til New England

De tidligste wing stole bemærkede historisk er fra 1700-tallet. Én type af unupholstered træstol til brug med puder foregik i New England i løbet af denne periode, samt to polstrede versioner med træben. En populær version kom fra England på samme tid, og var sandsynligvis oprindelsen af de amerikanske variationer.

Lavet i USA

En slags vinge stol kaldet amerikanske kolonier blev designet i midten af 1700-tallet og blev først fundet i de fleste af New England-staterne. En bestemt Rhode Island version blev produceret kort tid efter.

Britiske Design

Biblioteket vinge stol kom fra England i midten af 1800-tallet, og var den første type at blive betrukket med læder i stedet for stof. Denne stil er stadig populær i biblioteker og endda nogle kontorer i lande over hele verden. Læder versioner af vingen stole er typisk dyrere end deres stof modstykker.

Europæiske design

Fransk vinge stol og dronning Anne fløj tilbage stol er sandsynligvis den mest almindelige af alle fløj stole, og stammer fra slutningen af 1700-tallet. Begge disse versioner var lavet en smule mindre end resten, og var typisk beregnet til at være stole til damerne.

Dagens versioner

Enogtyvende århundrede wing stole er mangfoldigt og detaljerede, men alle bevarer den oprindelige udformning af den høje ryg og vinger. Nogle af de moderne versioner omfatter Josef back, Chelsea stol, Peekaboo vinge stol, stolens Briar, Petite back stolen, Leaf linned back og Moroso moderne back, der koster næsten $5.000.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com