Ulemper ved kloning planter

November 29

Ulemper ved kloning planter

Kloning planter er en mere fælles motion end mange mennesker er klar over. Processen med kloning en plante kaldes vegetativt formeringsmateriale, som er processen med oprettelse af et anlæg fra roden eller stilken af et eksisterende anlæg. Anlægget der senere vokser, er en klon. Mens dette er en fælles praksis i havearbejde, er der ulemper til kloning planter.

Genetisk lighed

Et stort problem med kloning planter er det faktum, at hvis alt for mange planter er klonet, alle planter i et område vil bestå af de samme genetiske makeup. Dette efterlader den afgrøde eller haven meget modtagelige for sygdommen. En hel del af planter kan være let udslettet fra en enkelt sygdom da alle planter er ens. Denne samme problem og trussel eksisterer fra antaste insekter samt.

Omkostninger og tid

Kloning planter er ikke en let eller hurtig opgave. Det kræver præcision og nøjagtige timing, afhængigt af cyklussen af anlægget, der klones. Tid, penge og etiske grunde vedrørende vegetabilske mangfoldighed er ulemper med hensyn til kloning af planter. Det er imidlertid stadig et acceptabelt og nem metode til havearbejde.

Reproduktion

Planter, gennem bestøvning og deres egne genetiske bestræbelser, kan reproducere sig selv. Ved at producere pollen og andre reproduktive aktiviteter, sikre planter, at deres arter vil contniue. En større con af kloning planter er det faktum, at genmodificerede og genetisk ens planter ikke kan reproducere sig selv. Dette efterlader en planteart afhængige af mennesker til at klone dem i rækkefølge for arter at fortsætte.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com