Ulemperne ved kloning afgrøder

June 22

Ulemperne ved kloning afgrøder

Kloning er processen for at gengive en organisme ukønnet, med mål at skabe en mangfoldiggøre organisme, der er genetisk identiske. Mennesker har kloning nogle planter (særlig frugtbærende dem) i århundreder, gennem en proces kendt som vegetativ formering, hvori en del af en plante (i modsætning til en frø) er plantet eller podet til et andet anlæg. Og mens kloning afgrøder har fordele, der er også flere ulemper.

Produktion

Kloning nogle planter er faktisk ganske enkel, og---som nævnt ovenfor---vi har gjort det i århundreder. Andre planter kræver dog en mere kompliceret kloningsprocessen, kendt som en vævskultur. Ifølge biotechnologyonline.gov.au (Se Reference 1) kræver vævskulturer brug af specialiserede kemikalier og laboratorieudstyr. Mere specifikt, for at kultur en plante, skal du fjerne et stykke af cellulære materiale (f.eks. et bud eller rod segment) og dyrker det i et reagensglas. Så du behandle materiale med kemikalier, så den producerer skud og til sidst, knopper. Ved at adskille knopper og behandling af skuddene, kan du få dem til at producere rødder. Denne proces er langt dyrere og arbejdskrævende i forhold til traditionelle anlæg-voksende praksis.

Genetiske ensartethed

Omfattende kloning af planter eller andre organismer, for sags skyld, vil i sidste ende føre til en reduktion i genetisk variation. Det betyder for eksempel, at hvis vi fortsætter med at klone en bestemt apple (og for at klone dens kloner), vi kan ende op med en enkelt genetiske identitet (med ingen mangfoldighed i sin DNA-sekventering) omfatter alle verdens æbler. Det betyder, at det væsentlige al æbler ville være den samme apple, med den samme genetiske makeup. Problemet med dette, i henhold til madsci.org (Se Reference 3), er, at planter med samme genetiske sammensætning også har den samme modstandsdygtighed over for insekter og sygdomme. Hvis en bestemt svampen er i stand til trives på en klon af en plante, vil det kunne trives på dem alle.

Potentielle reproduktive problemer

Ifølge wellsphere.com (Se Reference 4), kan ikke alle klonede planter reproducere på deres egne, som kloning kan forlade organismer sterile. Således, hvis et insekt eller sygdom inficere en art af klonede planter, der ikke kan reproducere naturligt, og tørrer det helt, der vil være nogen måde at regenerere det (som frø bliver implantable og cellulære materiale bliver inficeret eller død).


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com