Ulemperne ved spånplader

August 5

Ulemperne ved spånplader

Spånplader er en manipuleret, produceret træ produkt, der blev først introduceret til byggeindustrien i 1940 ' erne. Hot pressede sammensat lavet af træ flager, chips, Splinter, spåner, savsmuld og bindemiddel som syntetisk harpiks, Træfiberplader har visse ønskeligt attributter. Det har stor tæthed og vægt for sin størrelse, og det gør den stærk. Det er billigere end konventionelle træ. Ulemperne er relateret til, at det er en varme og lim formet træ produkt.

Fugt opbevaring

Træfiberplader har tendens til at absorbere fugt. Ender eller kanterne af en ark af spånplader, er normalt 4 fødder af 8 fod i dimension, endnu mere sårbare til at absorbere fugt end den flade overflade. Når fugt trænger, er spånplader tilbøjelig til at svække, warp og mister sin karakteristiske styrke.

Ekspansion og misfarvning

Når spånplader kommer i kontakt med fugt, kan det udvide og mørkere i farven. Derfor, medmindre det er blevet fremstillet og behandlet med en forsegling agent specielt til udendørs brug, er det ikke bruges udendørs. Det kan være og har været anvendt i køkkener og badeværelser som en undergrund. Forudsat det er dækket så vandet ikke kan trænge ind og nå det, det er et pålideligt produkt. I boliger, Træfiberplader ofte fungerer som en base til en bordplade, beklædt med fliser, sten eller andre porøs overflade, eller som gulvet undergrunden dækket med en kontinuerlig ark-fugttæt gulv vinyl.

Formaldehyd Gas

Træfiberplader, der er dannet ved hjælp af urinstof-formaldehyd har været kendt for at være en miljømæssig kilde af formaldehyd gas. Formaldehyd gas kan udledes længe efter produkt fremstilling, og koncentrationen af emissioner kan faktisk øge med eksponering for fugtige forhold og stigende temperaturer.

Limen kan nedbryde og frigivelse af gas. Gassen kan forårsage sundhedsproblemer. Nogle af disse er kvalme; rindende øjne; øjne, næse og hals med en brændende fornemmelse; hovedpine; træthed; og åndedrætsbesvær. Den amerikanske miljøstyrelse noter formaldehyd gas som "sandsynligt kræftfremkaldende."

På grund af disse farer, er nogle spånplader fremstillet med et andet klæbestof, phenol-formaldehyd. Produkter fremstillet med dette lim, der frigiver enten langt mindre eller ingen formaldehyd gas, anbefales.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com